Nursmom 26 gün önce spinal sezaryen oldum. Öncelikle kolay ve güzel bir doğum olmasını dilerim 😊 ben en çok kullandıklarımı yazayım: bir paket depend emici külot(hatta eve gelince ikinci bir paket de bitirdim, çok rahat oluyor), bir gecelik, iki pijama iki emzirme sütyeni(çok terledim, sürekli üst değiştirdim), gümüş göğüs kapağı, filtre kahve, bitter çikolata, çorap, terlik. Bunların dışında benden korse takmamı istediler hemen, isterseniz yanınızda bulundurun varsa. Kayısı hoşafı öneriliyor gaz sancısı için. Göğüs pompasına gerek duymadım ben, hemen sütüm gelmişti. Nevresim takımı falan koyanları görüyorum, bence gereksiz. 😄 Zaten yatak örtüleri sürekli değişiyor.
Bebek için de 20 tane bez, hastane çıkışına ek bir tane daha kıyafet koydum, üstüne çişini yaptığı için değiştirdik. 😊 Mama almadım ben, gerek de yok bence. Sütünüz yeterli gelmezse zaten orada besliyorlar, bir de doktor önerisiyle mama almak daha makul geliyor bana. Emzik koydum ama bebeğin emme isteğine göre kullanmayı öneriyorlar. Hastanede kullanmadım ama eve gelince mecburen verdim, beni emzik gibi kullanmaya başlamıştı.
Başka aklınıza takılan olursa sorabilirsiniz.