Gzunl antibiyotik doktor verse dahi kullanmamanızı tavsiye ederim. Antibiyotik bagırsak ve vajinal floranızı bozup mantarların daha fazla üremesine zemin hazırlar. Floranızı onarmak için ev yogurdu tüketin bol bol, sebze ve protein ağırlıklı beslenin. karbonhidrattan bi süre uzak durun şikayetleriniz geçene kadar çünkü mantarların besini şekerdir. Karbonhidrat da vücuda girince şekere dönüşüyor. Kaşıntınızı hafifletmek için de mutlaka sirkeli suyla yıkayıp kurulayın ve nioli yağı iç çamaşırınıza 1 damla damlatın ya da taharet suyuna 10-15 damla damlatıp o şekilde yıkayın. Doğal yöntemlerle ne kadar güzel geçtiğini göreceksiniz. Vücudunuza heleki gebelik sürecinde antibiyotik almayın doktorlar neden bunu yapıyor anlamıyorum. mantar şikayetiyle gidince antibiyotik yazmaları doğru değil cünkü zaten antibiyotik yüzünden olur mantar vücudun dengesini alt üst eder o hataya ben bilinçsiz oldugum dönemde düştüm kısır döngüye girmişti ve malesef antibiyotik direncim oluştu başkalarının bunu yasamasını istemem. Geçmiş olsun