Hanımlar 20 haftalık gebeyim normal düşünüyordum ama basur sıkıntısı olana çok önermiyorlarmış duyduğuma göre ilerledi ise yani basur kanamadan çatlamadan bölgeye et oluşumu oldu ise Buda doğumda ıkınınca o et oluşumu arttırıyormuş ve ileri ağrı kanamaya sebeb olabiliyormuş
Sizlerin bi bilgisi varmı
Basur sorunu 😢
ulkuhandhm evet normal doğum bu durumu daha da kötüleştiriyormuş benimde arada makattan kan geliyor bilmiyorum basur mu ama gene de sezeryan düşüneceğim galiba riskli gebelik oldu benimki
tazebiranne_hg04 sizin ilk aşama çok çabuk erken tedavi olabilirsin ben utanmıştım o yüzden gitmemiştim şimdi ileri derece yani et oluşumu oldu ameliyatla alınır sadece ama ona da utanıyorum 😂 büyük ihtimalle beni de sezeryan alırlar ama sorucam tabi doktoruma
ulkuhandhm bende gitmek istemiyorum o yüzden hep değil 6 aylık hamileyim 2 kez oldu sadece acı vs birşey yok geçer diye düşünüyorum gitmek istemiyorum pek 😬
ulkuhandhm 37 haftaya girdim iki gün önce ilk defa yaşadım et parçası cıkmış ve cok sancılı oturamıyroum hareket edemiyorum normel doğum olmuyo mu
Ecekadir ileri derece de ise evet çoğu doktor önermiyor çünkü ıkınmadan dolayı o et parçası daha da şişip büyüye biliyor ve 1 ken 2.3 olabiliyor. 27 sinde kontrolüm var unutmazsam o zaman doktoruma detaylı soracağım
ulkuhandhm basur nasıl birşey ki bende de var sanırım dediğinize göre kendimi yorumladım bende de bundan 1 ay öncesine kadar farkettim o kısımda böyle 3 4 tane şişiklik et parçası vardı baya da şişikti şimdi inmiş gibiler ama yine küçük şekilde 3 4 tsne böyle et parçası gibi. Şişiklikler var basur mu oluyor o 🥺🥺
ulkuhandhm bende yarın gidicem çatı muanem vardı çarşamba bekleyemiycem yarın gitcem
yenii_annee evet acı ve baharatlı bişeyler tükettiğiniz de onlar şişiyor ve kabız çok okuyorsunuz bazı ilaçlar tetikliyor onu mesala ben Demir ilacı alırken aşırı tetiklemişti ve yerimden 1 cm bile kımıldıyamıyordum acısından
Ecekadir çatı muaynesi kaçıncı haftalarda oluyor
ulkuhandhm 37 haftadayım şuan ntsye bağlandım bugun olcam
ulkuhandhm bende annemin evinde olmuştu kanama oluyordu hep sonra evlendim düzenli yemek yemekten kanama falan gitti gebelikte 6 aylık olduk ferrum decavit kullanıyorum ama düzenli sulu yemek yediğim için sorun olmuyor kabız olmuyorum dikkat ediyorum ona🙂 bol bol uzun süre ishal yapacak şeyler yemelisin baktın artık kolaylıkla tuvalete rahat çıkabiliyorsun istediğini yemeye devam et sonra kabız olmadan tekrar ishal yapacak şeylere başla böyle böyle bağırsaklar tembelliğini bıraksın 🙂benimde bir tane meme gibi çıkık parça minicik ama oda annemin evinden kalma bişiy normal doğum istiyorum şimdiye kadar kabız olmadım inşallah olmayız da
Canpolat kabız olmasak bile ıkınmadan dolayı o et maalesef sonradan tekrar çıkacak 🥲
ulkuhandhm peki kendiliğinden geçer mi acaba sanki Bi ara inmişti ama şimdi yine şiştiler büyüdüler gibi 🥺
ulkuhandhm canısı bende ondan korkuyorum ama doğumuna girdiğim çoğu kadın da çıkıyor maalesef sonradan geri giriyor mu bilmiyorum sorma fırsatım olmadı açıkçası ama bence doğuma kadar çıkmasa bile doğum da çıkanlar girer geri kantaron yağı ile çok duymuştum evde tedaviyi 😀 valla şuan çıkmasın da sonradan bir şekilde hallederşz geri sokarız o çıkanları 😀
yenii_annee maaalesef o ameliyatla alınması gerekiyor çünkü et oluşumu olduğu için ilk evre çatlama kanama olsa idi kremler ve fitille tedavi yapılıyor ama en son evre et oluşumu
Canpolat bende et oluşumu var o et parçası geri gitmez bazı dönemler şişer elinize çık gelir hatta ama indiği dönem küçülür ama tamamen yok olmuyor
ulkuhandhm bende de anamın evinde dengesiz beslenmekten hep kabız olurdum bir tane et çıkık bazen şişiyor ama hiç kaybolmuyor benimde
ulkuhandhm Basuru geçirebilirsin canım benim de öyle oldu bebek büyüdükçe baskı yaptığı için basur çıkıyomuş. Hemopropin diye bi krem verdi doktorum sabah akşam sürüyorum minnacık kaldı o çıkıntı geçene kadar kullancam