igvescarim 36+4 haftalık hamileyim. Benim de bebeğim de sürekli Fl değeri 2 hafta geride çıkıyordu, doktor bir kaç ölçüm daha yapıyor fark icin 10 gün diyordu en sonunda. 24.haftada Ac değeri de geriden çıktı 1 hafta. Ceviz,badem, süt, yoğurt, muz,yumurta bebeğe iyi gelecek her şeyi her gün tükettim. Doktor her muayenede Fl den dolayi down sendromundan şüpleniyor. 4 gün önce gittiğimde Fl’ de 2 haftadan fazla gerilik Ac 2 hafta geriden çıktı, bebis 2500 gr, onceki kontrolum 34 haftadaydi 2 haftada 400 gr almis. Ama doktorum %30 risk var bebekte gelişim geriliği olusuyor. 36-37 haftadaki gelişimi çok önemli eğer istediğimiz gibi olmazsa bayram haftası da uzun kontrol yaptıramazsın, bayramdan önce sezaryenle alacağım dedi. Çarşamba günü gideceğiz. Bazen ne kadar çabalasak da değiştiremiyoruz bir şeyleri. Çok uğraştım bebek daha iyi gelişsin diye ama olmadı. Rahim kısalığım vardı zaten bu haftaları görememekten de korkuyordum. Ama nasip her şey olacağına varıyor. Rabbım hepimize evlatlarımıza sağlıkla hayırla kavuşmayı nasip etsin