Tgcperi 12 gün önce sezeryan ile doğum yaptım.
Süt mevzusu : Bir gün önce hurma yedim bolca. Yatmadan banyo yaptım ve sıcak suyla göğüslerime masaj yaptım. Sütün gelmemesi tamamen psikolojikmiş. Sen sütünün geleceğine inanırsan sütün gelir. Benim öyle oldu. Bir ebenin videosunda dinlemiştim. Hastanede çıkan yemeklerin dışında kahve hariç hiçbirşey tüketmedim ki ne kabız ne ishal olayım diye. Hoşaf vs hastanede çıkan dışındaki herşeyi eve geçince yedim. Birde hemşireler 3 saatte 1 emzir yeter dediler ama daha sık emzir ki sarılık olmasın. Bizim başımızdan geçti malesef.
Kıyafet mevzusu: yanında pantolonlu gibi değil gecelik tarzı kıyafet olsun. Göğüs kremi olarak lansiloh yazmıştı doktor. Onu sürüyordum ama kıyafete bulaşınca yağ izi çıkmadı. Ona da dikkat edebilirsin.
Çamaşır mevzusu : hastane canped lohusa kilodu veriyor ve içine lohusa peri takıyordu. Çıkınca birkaç gün daha kullandım.
Su geçirmez bant : taburcu olduktan sonra ilk 5 gün her gün su geçirmez bant ile pansuman yaptım. 15 gün içinde de her banyoya girdiğimde o bandı kullandım. Taburcu olurken eczaneden alabilirsiniz. Markası önemli değil doktorum.
Kas ağrısı :Eğer kas ağrınız çok olursa dikloren iğne vuruyorlar. Taburcu olmadan yarım saat önce vurdurursanız evde rahat edersiniz.
Geçmiş olsun ❤️