Sehrbnon12 Nil2736 ayy en merak ettiğim konu benim de ikiz ama 7 aylıkken bitane dogum dan sonrada bitane kessem olurmu acaba ben karnımdayken adak adamıstım da ondan
Mihriballim Nil2736 tüm gün ağladım korkmazmiyim birde lohusayim etkisinden cikamadim. Rabbim kimseyi evladiyla sınamasın
benimmdunyamm Canpolat çocuk ergenlik çağına girene kadar kesilebiliuor tabi 7 gün daha iyi diyorlar evet o eti yiyebiliyorsunuz adak olsa yiyemezsiniz ama akika kurbanı yeniyor
Babyb22 Nil2736 Neden günah olsun bu bir sünnet, farz değil ki? İsterseniz yapar isterseniz yapmazsınız, kitabımız eksik değildir orada yazmayan bir şeye asla günah denilemez. Elinizde yoksa hiç kesmezsiniz.
Babyb22 Yavrumu-beklerken123 Diyaneti arayabilirsiniz, internetten veya cami hocalarından daha doğrusunu söylüyorlar. Sahih hadislere inanmak gerekir.
2107 Nil2736 ben 1tane diye biliyorum ama benim ablalarımın çocukların hepsine 1tane kesıldı bizim kız olucak inşallah bizde Allah nasip ederse kesicez
Babyb22 benimmdunyamm akika kurbanı yazarak sorularla islamiyeti okuyabilirsiniz, bunun bir sahih durumu yok tamamen rivayet. Diyanetin dediği de doğan çocuğa şükür için kesilen kurban olması ve cinsiyet ayırt etmeksizin en az bir en çok istediğiniz kadar kesebilirsiniz diyor.
gamzecee Nil2736 Akik kurbanı çocuk ergenliğine girene kadar kesilmesi gerek diye biliyorum durumunuz varsa her çocuğunuza aynı anda kesin durumunuz yoksa birini önce birini sonra kesebilirsiniz bence ama tam bilmiyorum alo fetva hattı var istersen orayı ara garanti bilgi al
Hamile1Tugce Kızlar bende kesmek istiyordum. Sayı meselesini bilmiyordum 190 diyanet hattını aradım Bu bir sünnet olduğu icin gücün neye yetiyorsa onu yaparsın kuralı yok dedi İsterseniz sizlerde arayın danışın