minigimherseyim Mamamama ilk üç ay önermiyorlar genelde ama sorun yasamadım cok sükür sizde 14. Haftadasınız yasamazsınız diye düşünüyorum eger bebekte suan hersey normalse. Bende iki hafta sonra tekrar ucak yolculuğu yapıcam 15 haftalık olucam nasipse. Gitmeden yine bi doktora giderim ama mecbur gidicem arabayla 9 saat sürüyor.
Mamamama minigimherseyim evet uzun yolculuklar için mecbur kalıyoruz doktorları da anlıyorum risk almak istemiyorlar haklı olarak ama14 de bişey olmamış yine sağ salim yaparsınız inşallah yolculuğu 🌸🥰
susam111 Mamamama çok teşekkür ederim . evet haklısınız her insan bir olmuyor ne yazık ki ☺️ 3 hafta sonra tekrar uçak yolculuğu yapıcam 23. haftada olucam daha doktoruma sormadım ama bi sıkıntı olmaz inşallah 😂
Mamamama susam111 bence 17. Haftayı geçmişsiniz 28. Haftaya da daha zamanınız var bir sorun olmadan yaparsınız diye düşünüyorum yine yolculuğunuzu 🥰🥰
susam111 Mamamama evet evet olacağını zannetmiyorum riskli bir gebeliğim yok çok şükür ama yine de yolculuk yapacağımı doktoruma bildirmem onun da fikrini almak daha doğru olur içimin rahatlığı için 😂
Peelinn Mamamama bebek açısından ne sıkıntı olacak uçağa binmekte? Uçaktan mı korkacak karnınızın içinde .
CansuDRY Peelinn Hava basıncı var, ayrıca bir miktar radyasyona maruz kalınıyor uçak yolculuklarında. Doktoru da 17.haftadan önce önermemiş. Bu yüzden sormuş.
Mamamama Peelinn seni kaale alıp cevap dahi vermek istemiyorum ama uçaktan değilde senden ve senin gibi bi halt bildiğini sanan insanlardan korkmasın da yeter 😁😉
Peelinn 1 buçuk saatte uzun bir yolculuk değil, 10 saat gidiyor gibi tereddüt etmeniz tuhaf . Kendinize eziyet etmeyin hamilesiniz diye , ben sürekli biniyorum uçağa hiçte bişey olmuyor. Saatlerce arabada oturarak gitmekten cok daha iyi
Sis12 Bende 12 haftalik 2 bucuk saatlik ucak yolculuğu yapmıştım x ray cihazindan geçirmişlerdi zararı yok dediler siz yinede doktorunuza danışın onaylıyorla sakincası yok.Ben ikiz hamileyim doktorum sorun yok demişti
Peelinn CansuDRY bana benim doktorum uçak yolculuğu her zaman daha iyi diyor . Hava basıncı normalde de var , hamileyken binince bebeğe bir zararı yok direkt olarak. 1 bucuk saat uçak için en kısa uçuş zaten :)))
Peelinn CansuDRY bu radyasyona elimizdeki telefonla da maruz kalıyoruz, televizyondan da fön makinesinden de her şeyden .
Peelinn CansuDRY bilimsel olarakta açıklayayım , Uçak seyahatleri 10 bin metre yükseklikte yapılır. Ancak kabin içi basınçları ayarlanır ve yeryüzündeki basınç seviyesine yakın bir basınca getirilir. Bu nedenle uçuş esnasında fazla bir değişiklik hissetmeyiz. Aynı zamanda anne karnındaki bebek de bir basınç değişikliğine maruz kalmaz.
CansuDRY Peelinn Bunları ben söylemiyorum. Doktor söylüyor. Beni ikna etmenize gerek yok. Maruz kaldığımız şeylerin gayet bilincindeyim. Dalga geçer gibi “Uçaktan mı korkacak karnınızın içinde.” yazmışsınız. Ona istinaden yazmak istedim.
Peelinn CansuDRY evet bu korkutmalar saçma çünkü. Bebeğin maruz kaldığı herhangi bir şey yok,size değil hanımefendiye cevap veriyorum ayrıca. Sorun varmış gibi savunma yapmanız yersiz .
CansuDRY Peelinn Bana bir sürü cevap döşemişsiniz. Benim cevap hakkım olmayacak mı? Kadın kendi yazmış, doktorum 17. haftadan önce önermiyor, diye. Kaldı ki yersiz korkutma dediğiniz şeyleri bazı bilimsel yazılar ve doktorlar da onaylıyor. Bu benim uydurduğum bir şey değil. Herkesin “saçma” sı kendine.
Peelinn CansuDRY ben dalga geçmedim,geçseydim öyle olduğunu söylerdim. Riskli bir gebeliği olmadığı sürece, bilimsel olarak kanıtlanmış 32.haftaya kadar serbest olan uçak yolculuğuna bir doktorun önermiyorum dediğine inanamadım sadece . Evet herkesin saçması kendine 👍🏻
Peelinn Peelinn aslında size değil cevaplarım bir şey döşemedim, bir cevap yaz butonu yerine sizin ok işaretinize tıklayıp yazdığım için öyle oldu.
Gzmpyrz Mamamama yaptım canım 10 haftalıkken ve 16 haftalıkken 2 saatlik yol bi sorun olmadı ama doktoruna sor yine de bana yapabilirsin demişti ve düşük tehlikem olmuştu o geçti bi hafta sonra doktorum uçakla yolculuk yapabilirsin dedi
Mamamama Gzmpyrz aslında doktorum önermiyorum deyince aynı durumu yaşayanlara sormak istedim bin bilsende bir bilene danış demişler 🥰🌸🌸
Peelinn Mamamama hahahahahahhahajdkd 🤣 bi halt sandığını bilen derken mesleğimi bilmeden konuşuyor oluşun aşırı komik göründü burdan