annesinin_beybisi esasen tavuğu bütün almak bana da daha mantıklı geliyor. Eğer fırınlayacaksam kanat, baget ve sırt hariç diğer kısımlardan derilerini alırım. (Ben onları atmıyorum , az suda iyice haşlayıp suyunu kaldırıyorum oğlum için) butlara ya çizik starım ya da ayırırım ki spalarında içine işlesin. Tavuk sosunu ayrı hazırlar , ekstra tavuğa tuz, kırmızı biber, toz kırmızı biber, kekik, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 3 diş ezilmiş sarımsak eklerim, onu karıştırır en son hazırladığım sosu döker 2 saat bekletirim. ( sosta zeytin yağı, 2 kaşık yoğurt, kırmızı biber, toz biber, kekik )
• et için bonfile ya da kuzu kuşbaşı şiş yapacaksam önceki günden bol zeytin yağı, taze kekik, toz biber , tuza yatırır dolapta bekletirim. Pamuk gibi olur mangalda. ( kasabınızın temizliğine güveniyorsanız etleri yıkamamak daha mantıklı)
• kavurma yaparken de et yıkanmaz ve su eklenmez. Kavurma etine orantılı iç yağı ya da kuyruk yağı( hangisi hafif geliyorsa size) eklenir. Tuzu serpilir. Önce harlı ateşte , suyunu salmaya başlayınca 5, 10 dk orta ateşten kısık ateşe doğru geçirin. 1 kaç kez karıştırmanız kafi aslında. Suyunu çekmeye yakın gözünüz üzerinde olsun içindeki yağı salacaktır o da salınca pamuk gibi bir kavurma elde etmiş olursunuz.
• saç kavurma da kavurmanın aksine biraz daha harlı ateşte pişer ve karıştırmanın sakıncası olmaz.