Ben 37. Haftadayım 9 kilo aldım sadece.
Her gün yarım saat evde yürüyüş videoları yaptım (yoga da yoga YouTube kanalından).
Arkasından hamilelik planladığım için hamile yoga eğitmenlik eğitimi almıştım nasıl yapıldığını bildiğim için kendim yoga yaptım. Açma germe falan. Zaten yoganın her hareketi yapılamıyor hamile iken. Size çetin çetintaşın hamile yogasını öneririm. En profesyonel onun videoları. Ama yoga daha öncesinde tecrübeniz yoksa hamilelikte alışması zor bir egzersiz sağlıyor. Zevk almazsanız bırakın. Çünkü spordan zevk almak da önemli.
Yürüyüş+yoga yapmadığım günlerde yürüyüş +pilates yaptım. Pilatesi pregnancy postpartum tv diye bir yabancı kanaldan yaptım. Yarım saatlik videoları. Her yeri çalıştırıyor. Dilini önemsemeyin, zaten hamilelikte nefes alış veriş kendi hızınıza göre olur, öğretmenin dediğine göre değil.
Böylece ben günde bi saat aktivite yapmış oluyordum. Daha fazlası beni sıkıyor.
Bi de eğer yaparım derseniz Ebru şallının hamile pilatesi videosu var. Sanırım 1 saat 20 dakika. Ama alırı güzel. Hem pilates hem yoga hareketleri var içinde. Yapılabilecek bütün hamile hareketlerini koymuş. Pilates topu egzersizleri de var. Ama topunuz yoksa o bölümü atlayabiliyorsunuz. YouTubeda yok. Dailymotion sitesinde var sadece video.