HappyMom Canımız annelerimiz, gelenekler güzeldir🥰 Arefe gecesi özellikle çocukları yıkamak da geleneklerimizden birisidir. Hem bu geleneği hatırlayalım hem de sürdürelim isteyen annelerimiz buyrun sohbete.
burcuo HappyMom Bizde de arefe günü çocukları yıkarlardı, çocuklar buğday tanesi kadar uzarmış derlerdi. Bugün aklıma geldi, sonra bu postu gördüm 😊 ama hava biraz serin geldiği için bugün yıkayamayacağım, bebeğim daha 15 günlük. Üşütürüm diye korkuyorum 😊
Buse418 burcuo bebekler asla yıkanmaktan üşümez ve hasta olmazlar doktorum hep Bunu vurgular benim bebeğim Ocak da doğdu o zamandan beri 1 gün arayla hep yıkarım şuan 3 aylık oldu hasta olduğun da bile banyo yapılır tıkalı burnu açılır ter ve toksinler atılır sadece hastalık dönemlerin de uzun banyo yapılmamalıdır bilginiz olsun ☺️
hafsam_omerim burcuo babannemde bizi yıkardı arefe günü ruhu şad olsun. Oda derdi boyunuz 1arpa tanesi uzar diye😀 ama bende bugün kızımı yıkayamayacağım daha dün yıkadım hava soğuk ama kendim yıkandım
Bebek-C Bugün dışarda olacağım sahurdan önce yıkandım eşim de oruçluyken duşa girmekten imtina ettiği için o da sahurda yıkandı. Annem bizi hep yıkardı arefe suyu zemzem akar diye. Ordan kalan bi alışkanlık. Sadece çocuklar için değil büyükler için de geçerli. Rabbim yolundan ayırmasın inşaAllah 😊
Canpolat HappyMom annemiz arefe gününde baklavaları açıp gece yarısına bitirirlerdi en son heryere süpürge çekip beni banyo yaptırıp uyuturdu kıyafetleri biz uyuduktan sonra ütüleyip koyardı güzelce ki sabah giyelim diye çok duygulandım şuanda 🙈 yaşım 27 hala kendim arefe akşamı aynı şeyi yaparım hazırlığımı bitirip heryere süpürge çekip kıyafetlerimi ütüleyip banyo yapıp yatarım alarmı koyup 🙂
Acee Canpolat yazini okuyunca cok duygulandim ya kendi küçüklüğüm geldi aklima ama şimdi ne o seyler kaldi nede ayni bizler ölenler yuvadan ucup giden bizler😢❤️
Feyza-nur HappyMom gelecek olduğunu bilmiyordum küçüklükten beri annem arife günü tırnak ve banyo işine cok önem verir bende oğlumu yıkayacağım bugün 🥰
burcuo Buse418 Çok teşekkür ederim ☺️ acemilik olunca acaba üşütür müyüm diye endişe ediyor insan. Yavaş yavaş öğreneceğiz.
AysenurDogruol HappyMom tabiki kızıma uyguluyorum eskiden annem yıkardı elimize kına yakardı bayramı her zaman öyle karşılardık ne güzel günlerdi daha kıymetliydi bayram