• DoğumGebelik
  • Bebek kanala inmiş, açılma yok ve lütfen bakın buraya bir😥

37+3 olduk bugün. 2 gün 2 gece bitmeyen sancılar ağrılar sonucu bu sabah doktora gittik. Nstde sancım çıktı ve bebek kanala inmiş hem de bayağı aşağıda dedi doktor. Ama açılman hiç yok dedi. Açılma olur mu sonrada??
Ve daha önemlisi açılma çatı muayenesi yaptı çok zorlandım çok kastım. Asistanı gelip bacağımdan ayırıp tuttu ama inlettim ortalığı acıdan😢
Doktor dedi sen o kadar çok kasıyorsun ki bu çok basit ve küçük bir muayene bunda bile çok zorlandık. Vajinusmus gibisin sen normal doğum yapamazsın dedi!! 😭😭

Böyle şeyler yaşayan olduysa lütfen yazabilir mi hem açılma olur mu hem de kasmaktan normal doğum yapamayan??😓😓😓

Ponyo ayyy çok rahatlatıcı konuşmuş ya ne güzel doktor o öyle. 🤷‍♀️ Neden yapamayasın sakin kal o an kendini kastıgın için canın çok acımış bağırmışsın bende bağırdım kaç kere herkesin ortak tepkisi elini şey yapıyor sonuç da nasıl acımasın. Denersiniz normel dogumu baktınız olmuyor sezeryana dönersiniz ne var ki bunda

Ponyo
      Korkma canım benim o an heyecan ve stres yaptığın için kasıyorsun kendini. Gevşe rahatla gözlerini kapat ve güzel şeyler düşün. Her şeyin kolay olmasını istiyorsan sakin ol. Ve bunların sonucunda bebeğine kavuşacağını düşün. Kendini kastığın için çatı kemiklerin sıkı oluyor o yüzden orası daraldığı için öyle söylemiştir. Sakin olursan gayet güzel normal doğum yapabilirsin

Ponyo bu çatı muayenesi ilişkiye girmek gibi bir şey değil mi anlamıyorum? 2 parmak ile muayene ediyor doktor neresi bu kadar dayanılmaz anlamıyorum 🤷🏻‍♀️ merak ettiğim için soruyorum yanlış anlamayın

Ponyo aynı sorunu bende yaşadım biraz önce bende böyle bir post açacaktım sizin yazınızı görünce buraya yazayım dedim. Bende 38+6 yım iki defadır çatı muayenesi yapıyor ama kasıyorum kendimi ve geri çekiyorum çekmeyen veya kasmayan var mı yazsın lütfen zorlanmamiz normal değil mi?
          Benimde doktorum vücudun ve bebeğin pozisyonu normal doğuma uygun ama sen psikolojik olarak hazır değilsin muayene de bile tepki veriyorsun doğumda daha fazla acı olacak dedi kafamızı karıştırdı

K_k1905 Evet ama çok kendinden emin konuştu yapamazsın normal doğum olmaz diye😬😓

sedanur_bpr0 çok sağol😊 ama ben kasmamaya çalıştım o an bana göre rahat duruyorum tabi içten içe korku kaygı yaşadım ama bilmiyorum öyle deyince çok gözüm korktu.
            Zaten aylardır hep o minicik delikten bu bebek nasıl çıkar benden diye dertleniyodum…

Deniz93 Hayır ya asla ilişki gibi değil. Oarmaklarını dibine kadar sokuyor. O kadar acıdı ki makat kısmım da yırtılmış gibi bir acı oldu o an komple.
            Ben çok hassasım ve biraz kasıyorum biliyorum ama ben eşimle de bir hafta ilişkiye girmeyince ilkinde hep acıyo biraz..😬

Gizemdsdln Yaa işte ne bilyiim insanın elinde olarak isteyerek yaptığı bişey değil ki. İlk doğum falan hani nasıl psikolojik olarak o ayrılmaya acıya vs alışılır ki🙄
            Benim doktor çok net konuştu bi de ya olmaz yapamazsın diye🥶

Peki kanala girmiş çok aşağı inmiş ama açılma yok kısmı nasıl olacak?
              Tecrübeliler görüp yazsa keşke çok merak ettim..
              Açılma sonradan ve hızlı da olabilen bişey mi acaba😬

Ponyo çatı muayenesi evet acı veren bişey gerçekten ama bunda bukadar bağırıp inlettiyseniz doğum inanın cok cok daha zor doktorunuz en iyi kararı vermeniz için yönlendirir size ona güvenin bence çok kötü bişey dememiş doğruyu söylemiş ☺️

Ponyo ayrıca simdi çatı muayenesi yptıysa açılma olabilir sancılarınızı takip edin darısı başıma🥰

Bende 37+2 yim dün gittim ama çatı muayenesi yapmadı sancın olunca yapıcam dedi haftaya gel dedi bakalım

Ponyo benimde çok net bi şekilde bugün normal doğuma uygun değilsin kafa olarak seni yormak üzmek istemiyorum dedi. Sizinki gibi benimde bebek pozisyonu almış ama açılma yok nst de falan da sancı çıkmadı

Ponyo kasmışsın kendini ama normal doğum olursa hiç kasma kendin ve bebeğin için. Bebeği ordan sen itiyorsun ve kasıp bacaklarını falan sıkmaman lazım. Kendini bilirsin nasıl yapıp yapamayacağını. İkisinden de korkma nasıl hayırlıysa öyle olsun inşallah

137085 Yani kendince bilgi ve tecrübelerine göre yönlendirme yapıyor zaten ama doktorun söylemine takılamdım zaten yaşadığım duruma takıldım çok üzüldüm ne bilyeyim..
                          Hayırlısı olsun inşallah..

137085 sancım bugün üçüncü gün hiç geçmeden devam ediyordu ama son bir saattir biraz azaldı gibi evet umarım muayeneden sonra açılır 😅
                          Amin inşallah siz de hayırsılıyla sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın🤲🏻

Hermoniegranger benim de 38de yaparım demişti ama sancım çoktu ve nstde de çıkınca yaptı bugün..

Gizemdsdln hakkımızda en hayırlısı olsun inşallah sağlıkla doğurmayı nasip etsin Rabbim en iyi en doğru şekilde🤲🏻