Karelinannesi Kızlar burda sürekli okuyorum bu haftalarda normal diyorlar ama haftada 2-3 kere oluyor karın sertleşmesi bide tek bi kenarda olmuyor böyle bütün karnım sertleşiyor yanlar alt üst heryer sertleşiyor hani bir saati bulmuyor ama korkuyorum. Birde bu suyunun azalmasından çok korkuyorum kızlar Ramazan’dan dolayı oruç tutmuyorum ama çalıştığım yerdekilere saygımdan zırt pırt su içemedim bir ay olacak neredeyse. Önceden 2.5 - 3 litre içerdim Ramazan’da 1 litreyi geçmemişimdir acaba direk zararı var mıdır yarın detaylıya gideceğim ama stres yapıyorum 😔
BMelek Karelinannesi surekli oluyorsa riskli 17 de basladi benimde 30 da bitti surekli oluyorsa doktorunuza mutlaka soyleyin. Idrar yolu enfeksiyonu yapabiliyor birde magnezyum eksikligi bunlarla gecmezse baska bir ilac veriyor. Bu surede bol bol sivi gidalar tuketmemi soylemisti doktorum suyunuzu ihmal etmeyin kendinizi cok yordugunuzda da oluyor. Dikkat edin dedigim gibi cok sık oluyorsa erken dogum riski korkutmak icin soylemiyorum kendim cok cektim banada herkes normal diyordu ama cok fazla olmasi normal degilmis
Eda3 Karelinannesi canım saygını anlıyorum tabiki ama sen hamilesin onlarda sana saygı duyar su çok önemli ihmal etmemelisin bendede sertleşme vs oluştu doktor 3 lt altına inme dedi kasılmalara iyi geliyor düzenli su içmek korkma suyu azalmamıştır ama bebeğin sağlığı için kendi sağlığın için mutlaka arttır işte içemiyorsan eve geldiğinde bol bol iç..
Eda3 Karelinannesi günde 1 soda iç mutlaka sürekli sabit pozisyonda kalma sertleşme olduğunda kalk yürü yürürken olursa otur veya uzan karnını hafifçe ov sertlik dağılır benim de kısalık oluştu malesef sertleşmeyle gittim kısalık var dedi ama ben idrarda kum döküyormuşum hiçbir belirtisi yoktu meğerse oda tetiklemiş olabilirmiş ama korkma rahim büyüyor o sebeple de hissediyor olabilirsin
HilalSerdaroglu Yalancı doğum kasılmaların erken başlamış benim de öyleydi hiç bir zararı yok 😊 başlayınca sol tarafına yatıp dinlenebilirsin. Çok iyi geliyor. Sıvı dengeni sağlarsın bence artık Ramazan bitiyor telaş yapma 😊
Karelinannesi BMelek en son 18. Haftada kontrolüm vardı herhangi bi risk veya birşey yoktu 1 ayda böyle bi sıkıntı bi anda olabilir mi ki acaba? Haftada 2-3 kere oluyor ama aynı gün de tekrarlamıyor yani ara sıra sertleştiğini hissedip dokunuyorum karnıma ve hissediyorum sertleştiğini. Doktoruma söylerim ama korkuyorum 🙏🏻
Sultaner Normal değil canım benim rahım agzı kısaldı 22 haftalıkken özellikle druma söylememe ragmen o da normal dedi ama iyice sıklaştı bi hafta sonra tekrar gittim 23 haftalıkken vajinal baktı ve bir haftada ragım agzım incelmiş apar topar ameliyata alındım dikiş atıldı şimdi yatıştayım yatak ıstrahatı erken doğum olmasın diye ihöal etme yani
Karelinannesi Sultaner başka belirtilerin neydi peki canım? Ağrım sızım yok en son 18 haftalıkken gitmiştim rahim ağzı bebeğin suyu falan herşey güzeldi bi sorun olsa o zaman görünür müydü yoksa bi anda çıkabilir mi böyle sorunlar?🙏🏻😔
BMelek Karelinannesi haftada 3-4 kez oluyorsa riskli degil gunde bes kereye kadar normal benim dedigim 5-10 dakikada bir olmasi yada saate 3-4 kez olmasi rahim agzini kisaltiyor. Benim bir anda oldu dikkat edin yinede ama surekli olmuyorsa stres yapmayin ben cok stresli gunler yasadim hep tetikledi zaten cok oldugunda kasiklarda agri yapiyor
Karelinannesi Eda3 haklısın canım işte bi şekilde idare ettim ama baya stres yaptım üzüldüm o yüzden daha çok dikkat edeceğim 5 gün kaldı ama yinede yarından başlayacağım dengeli yemeye içmeye 🙏🏻 Bana da dua et olur mu güzel haberler alayım yarın 🙏🏻
Eda3 Karelinannesi herşeyin başında stres geliyor hiç stres yapma rabbim vermiş o canı Korur merak etme bizim annelerimiz zamanında bu kadar bilgi hastaneye gitme vs yoktu bile ama hepimiz sapa sağlam doğmuşuz şükür rahat ol rabbim korur hiç merak etme 🤲🤲🌸🌸🌸🌸🌸
Akgdk91 @BMelek yaa bnmde çok fazla oluyor ilaç kullanmama rağmen sizin sonra 30. Haftada nasıl geçti acaba ne iyi geldi
BMelek Akgdk91 pruloton depot igne ve adalat iciyordum hep 30 dan sonra vucudum alisti sanirim gecti ama hic birsey yapmiyordum sadece tuvalete kalkiyordum sen ne ilaci kullaniyorsun suan tamamen gecmiyordu ilac kullandigim zamanlarda da sadece araligini uzatiyordu
Karelinannesi Eda3 öyle tabi Allah’a emanet hepsi ama işte insan kıyamıyor en ufak birşeyde üzülüyor inşallah herşey yolundadır 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Karelinannesi BMelek biraz olsun rahatladım canım çok sağol bugün randevum var bi an önce gidip görmek istiyorum anca o zaman derin bi nefes alırım 🙏🏻🙏🏻
Kazdal53 Karelinannesi sıkıntı yapma ben 21 gün tuttum ve suyunda bir sıkıntımız olmadı sadece bıraz kılosu az kalmış haftasına göre O yüzden bıraktım orucu sertleşme olur sureklı hareket halındeysen ondandır