Hiç kendini üzme. benim de başıma geldi, adet gecikmesinden 6 hafta sonra ultrasona girdim. kalp atışı duyulacağına, kese var bebek yoktu. doktor direk boş gebelik gibi bu, bir hafta sonra bakalım kanama yaşayabilirsin bu hafta, düşer falan dedi. doktorlar bu konuda çok gaddar çünkü onlar için defalarca rastlattıkları bir durumken, anne adayı için acı verici. eğer gerçek bir hamilelikse bu dilleriyle 1 hafta bebeği ve anneyi depresyona sokuyorlar. belki onlar düşüklere sebebiyet veriyor. siz hissettiğinize bakın. bebeğiniz var gibi dikkatle geçirin bu haftayı. boş gebelik vakaları, geç döllenmeye nazaran çok düşük.
zaten günümüz kadınlarında adet döngüleri 28 gün değil, yediklerimiz değişen çevresel faktörler, stresli modern dünya. 40 günlük döngüler bile normal. ve en düzenli döngülerde bile basit faktörlerle yumurtlama günü kayabiliyor. yumurta yoksa döllenme olmaz. dolayısıyla yumurtlamaya yakın olan sex tarihlerinizi burada değerlendirmek mühim. bunu da en iyi siz bilirsiniz. spermin vücutta kalması uygun koşullarda ortalama 3 gün. herkesin döngüsü her ay muhakkak 28 gün değil ki doktor hesabı gibi 14. günde yumurtlama baz alınsın. benim 6. hafta kontrolümde bebeğin gelişimi 6. hafta olamazdı çünkü ben 14. günde değil, 20. döngü günümden sonraki haftam içinde yumurtluyorum. dolayısıyla bebeğim, klasik doktor hesabı gibi 6 haftalık değil, 4 haftalıktı. daha sonrada bebeği gördük zaten. doktoru da umutsuz konuştuğu için yanlış bulduğumu söyledim. ve bu konu o kadar istismar edilebilecek bir konu ki kimi hastanelerde kürtaj fiyatları da düşünülerek, bu tarz durumlarda hemen olumsuz değerlendirmeye alınıyor. eminim bu yanlış bekleme sürelerinden öldürülen bebekler vardır, sağlık tarihinde. bekleyebildiğiniz kadar bekleyin. 1 hafta fark yapmıyorsa anormal bir kanama vb. durum yoksa bir hafta daha bekleyin.
stres olmayın, içinizde bir bebek olabilir. boş gebelik değerlendirmesi için çok erken.