Merhaba
Şuan 18. Haftadayım. Doktorum kontrolde amniyo sıvımın sınıra yaklaştıgını söyleyip beni perinatologa yönlendirdi. Daha sonra aralarında görüşüp doktorumun bana verdiği bilgi,
Erken gelişim geriliği olabileceği ihtimali üzerindeydi. İlla olacak diye bir durum yok. Ancak risk söz konusu ve 2 haftada bir seni görmem gerekli. Bebegin gelişimini sıkı takip etmeliyiz dedi. 3 gündür çok üzgünüz google da okudullarım vs. Benı darmadagın etti. Böyle bı durumu yasayan atlatan bu konuyla alakalı herseyı lütfen bana yazarmısınız ..
Amniyon sıvısı sınırda 18. Hafta lütfen bilgi verin
Cansuturk ilkte 14. Hafta azaldı ama kaldı öyle hemen perinatolog gittim bu su sana yeter azalma olmadığı sürece dedi 2 hafta da bir kontrolle 35de dogum yaptm şimdi 2.dede 16. Haftada azaldı detaylida doktor ıyi dedi suyuna ole az deil yeter dedi şuan 32 oldk en son skinti yoktu bol su icrm aspirin verdi doktorm sekernz yoksa birde havuc suyu suyun ıyi diyene kadar ictm.bn bunda sonra biraktm havuç suyunu
Cansuturk 22. Haftada benim de başladı su azlığım şuan 32 olduk hala devam ediyor bol su içtim aralarda havuç suyu ve deveci armudu yedim dene istersen
dml33 benimde 5-25 cm normal sıvı indeksi perinatolog ölcümünde 11 cm cıktı bana da dediki bu su sana yeter suan ama onlar mecbur ileriyi de söylemeleri lazım
Havuc suyu basladım bugun srın su bardagı kadar ictim bol su iciyorum süt içiyorum saglıklı besleniyorum. Sıkı takip edilcekmişim insallah Allahın izniyle hersey yolunda olur sizin icin de aynı temennılerde bulunuyorum Allah saglık sifa versin.
minikportakal tamam denicem armutu havuc suyu basladım zaten bol su iciyorum. Dr sizede bana bahsettigi riski söyledimi mesela
Lahinnn perinatolog detaylı bakıyor
Cansuturk benimde sınırın altında😔
Cansuturk benim sıvım da az gibi. Doktorum havuö suyu içmemi söyledi. Biraz araştırdım. İbrahim Saraçoğlu falan da tavsiye etmiş. Bi dene istersen
Cansuturk hayır bana böyle şeyler söylemediler sola yat bide dinlen sürekli
minikportakal onu bilmşyorum sola yatmak kan akımıyla alakalı mantıklı ama
bebekrehberi kac haftsınız ama
Eslemveannesi0 kac haftasınızz
Cansuturk evet doktorum öyle yap dedi bana ben şuan öyle yapıyorum bugün kontrolüm vardı su azlığıyla ilgili bişey demedi
Cansuturk 33 benim
Cansuturk baştan beri takibimi yapan doktorum ultrasonda suyun fazla dedi ve hiçbir açıklama yapmadı eve gelince araştırdım bende çok üzüldüm hemen başka bi doktora randevu aldım 25. Haftamizda oluyor bu olay. Bu doktor da suyumun fazla olmadığını ama sınıra yakın olduğunu söyledi gebelik şekerine bağlı olabilir şeker yüklemesi yapalım dedi yaptık bi sonraki muayeneyi bekliyorum sonuç için tavsiyem internetteki yazıları okumayın ve doktorunuz haric farklı bi doktora daha muayene olun sizde benim gibi aniden hızlı kilo almaya basladiysaniz hergun tatlı yiyorsaniz gebelik sekerinden kaynaklı olabilir
Cansuturk 20 Hafta detaylı ultrasonda suyumun sınırda olduğu ortaya çıkmıştı havuc suyu deveci armudu tükettim suyum artmadı ama erken doğum yaptıracak derecede azalmadı hep sınırda kaldı ve 38+3 te doğum yaptım
Cansuturk bende 34 hatfata akintim vardi doktora soyedim ilaclar yazdi enfeksiyon sandi 36 haftada biraz fazla beyaz akintim oldu dokotora gittim ultrasyon cektiker suyumun sinirda oldugunu soylediler idarirmla akmis onun icin bilmedigimi soyledi 🥲 2-3 saat gec hastaneye gitsem bebek olucekmis acil sezeryana aldilar