MerveeD Mrvsrcee 36+4 olduk hc alttan muayene olmadım ama sanırım yarın olacagım bende cekınıyorum ama 3 dakıkalık sey ıcın sezeryana dönmek istemiyorum
Nese86 Mrvsrcee Korkulucak birsey yok Utanılacak birsey yok siz anne olacaksınız bence öyle şeyler düşünmeyin.
Elf55 Mrvsrcee iki gün önce oldum doktorumda erkek hiç bakmadı ki ben de çok utanıyordum. Sekreter hazırladı bacaklarımı örttü doktora bakmadım o da yan tarafa bakıyordu zaten 15 sn felan sürdü çok az acıdı biraz sıktım kendimi o yüzden galiba. Alttan muayene için sezaryene karar verme bence öyle büyütülecek bir şey yok
Mrvsrcee sayre sürekli alttan muayene olacağım ama dimi? Yani her gittiğimde vs. Sadece tek bir defalık değil bu 🥺😢
sayre Mrvsrcee bu arada ben de yeni hamileyim. Doğum yapan arkadaşlar yorum yazsın kuzum buna bence :)
kubra-1995 Mrvsrcee doğuma kadar 1 kere muayene olursun oda normal doğum için kemiklerin uygun mu diye korkulacak bişey yok can acıtan bi durumda değil işini bilen doktorun saniyelerini alıyor zaten 🙃
Esiladilek Mrvsrcee kaç haftalıksınız bilmiyorum ama bebek çok küçükse ilk aylarda alttan bakılıyor ultrasonla alttan bakılması sancılı değil. Doğuma kadar alttan bakılmıyor. Sanırım çatı muayenesinden endişeleniyorsunuz ona da doğum başlamadan önce bakmıyorlar genelde aksi bir durum olmadığı sürece. Doğumda da bakıldığında zaten sancılı oluyorsun elle kontrol ediliyor açılma var mı yok mu diye. Biraz rahatsız edici olsada korkutucu değil. Normal doğuma müsaitsen normal doğum olmaya bak. O an sancılı geçiyor ama doğumdan sonra rahatlıyorsun. Sezeryan da doğum anı kolay sonrası sancılı oluyor. Sezeryan olmadım ama bıçak yarası sonuçta illaki iyileşene kadar zaman geçecek.
kuzeymomsss Bende sezeryan olacağım fakat sancılarım var, 2 defa gittiğim de açıklığa bakıldı. Yani sezeryan da olsanız bakılıyor
Mrvsrcee kubra-1995 çok teşekkür ediyorum hepinize. En azından deneyeceğim 🙏🏻♥️ Umarım dediğiniz gibi kolayca biter gider. Bebeğim de nasıl gelmek istiyorsa öyle gelir
Mrvsrcee Nese86 çevremdekilerden ve internetten okuduğum şeylerden dolayı korku ve utanç oluştu. Haklısınız 🙏🏻
hanifemsa K3ndinizi sıkmazsanız acı hissetmezsiniz. Ona kalırsa sezaryen doğumda da sonda takılıyor o daha sinir bozucu.
Mrvsrcee hanifemsa sonda takılıyor mu 😳 çok korkuyorum hepsinden. Acıya dayanırım belki de utanma durumum ne olcak bilmiyorum
Mrvsrcee Esiladilek evet canım çatı muayenesinden bahsetmek istedim. 35. haftadayım. Bundan sonra her gittiğim kontrolde bakılır mo diye de tedirginimx bunda bakılıp uygun olup olmadığıma bakacak ve sonra sadece doğumda mı tekrardan bakacak
Mrvsrcee Elf55 umarım o an güçlü hissederim ve benim de sizin gibi geçer muayenem 🙏🏻 Sanırım acı vs değil de utanma konusu ağır basıyor
Cananef Bende vajinal muayene oldun ilk başta stres oluyorsun ama sonuçta bu normal ve sadece sana yapılan bisey değil oyle düşün ve rahatlatıcı kendini 🌺
Esiladilek Mrvsrcee yok her seferinde bakılmaz benim sadece doğumumda bakmışlardı. Ondan öncede bakılmamıştı. Utanma konusuna gelince rahat ol senin gibi kaç kişiyi muayene ediyorlar. Onlar için çok normal birşey. Öyle düşün.
Htcnal Mrvsrcee Aynı utangaçlık bende de var ,sezaryen olurum hic bu sıkıntıya girmem derken ,bu sefer de sonda cikti .Evde pırt diye dogursak ya ne guzel olurdu ,bu kadar zor olmak zorunda miydi 😕😒