Ysgl26 byzybyz göbek bağı düşmeden yıkanmaz. Islak mendil ya da pamukla yapın temizliği göbüşü düşene kadar. Enfeksiyon riski var çünkü. Doğumdan sonra da hastanede söylerler zaten. Hem fe doğumda çocuğa bulaşan o mukoza beyaz kremsi şey bağışıklığını güçlendiriyor. Bi kaç güne düşer zaten göbeği. Eskilerin her dediği doğru diye bişy yok. Kaç tane bebek ölüyomuş eskinin cahilliği yüzündenç doktorlar yıkamayın diyorsa yıkamayın
Deletedmom2265 byzybyz Artık bebekleri hastanede bile yıkamıyorlar üzerinde ki beyaz tabakanın çok faydalı olduğu kanıtlandı ve genelde göbek bağı düşene kadar yıkanmaması görüşünde doktorlar ha yıkansa birşey mi olur sanmıyorum ama bende yıkamayı düşünmüyorum ☺️
Azra_Mom byzybyz banyo yaptırılırsa göbek bağının ıslak kalmaması çok iyi kurulanması gerekiyor yoksa enfeksiyon olabilme riski var doktorlar önermiyor yıkanmasını bencede riske etmeye değmez 3-5 gün sonra yıkansın nolacak ki tertemiz onlar suyun içinden geliyorlar zaten 😂
gulin-35 byzybyz gobek bagı dusunce yıkamak daha ıyı olur enfeksıyon kapmaması ıcın bıde kuruyup duscegı ıcın ıslanması ne kadar dogru olur bılemıyom
ikincicivcivim byzybyz Canım bana da öyle demişlerdi annem de yıkanır demişti bi iki gün yıkatmadım sonra doktoruma gitmiştim yıkasan daha iyi olur hem bebekte bi rahat eder daha sakin rahat uyur falan bi şeyler dedi eve dönünce yıkadım göbek bağı düşmesiyle bebeği yıkamanın hiç alakası yok göbek bağı için bölgeyi güzel kuru tutmak yeterli zaten yıkayıp güzelce kurulayıp losyonlayıp uyutmuştum güzelce uyumuştu şimdi ikinci gebeliğim bu sefer eve gelir gelmez yıkamayı düşünüyorum
[silindi] byzybyz canım sakın göbek bağı düştükten sonra yıkanması gerekiyor çünkü doğdugu zaman doktorlar bi ilaç sürüyor orasına doğduğu gibi yikarsaniz ilacın bı anlamı yok annenlere uygun bi dille benim dediğimi anlat şimdi değil ama bebiş doğduktan sonra ya da şimdi sen bilirsin
AysunUgur byzybyz ben göbeğinin düşmesini bekliycem, doktorların önerisi de o şekilde, bide eve ebe gelecek zaten ilk banyosunu o yaptıracak, bana göbeği düşünce yapalım dedi ama öndan önce köpük banyosu yaptırabilirsin ben o şekilde yapmayı düşünüyorum