ftmkucuk cnn34 kacıncı haftanızda geçirdiniz? Sonrasında rutin kan değerlerinize bakıldı yalnızca sanırım
Azrasara ftmkucuk kanda ki pıhtılaşmaya baktı DDimer diye bi değere 1 in altında olduğu sürece gerek yok dedi benim 0.81 den 0.78 e düşünce gerek yok dedi
ftmkucuk Azrasara hmm kandaki pıhtılaşmaya baktı sizde. Ben doktoruma sordum gerek yok bakmaya dedi. Sadece covid testi vermiştim ve bir kan değerimde lym değeri düşük oldugu ıcın covidi anlamştık. Her ihtimale karsıda tüm doktorlar yazıyor ya hap ya iğne. Kandaki pıhtılaşma testi farklı bir test sanırım onu yaptırmadım gerek görmedi doktor
Habus ftmkucuk ilk 3 ayda covid geçirince doktorlar kan sulandırıcıya çok da gerek duymuyorlar sanırım. Muhtemelen bebeği çok da atkilenmediğindendir. Ama son 3 ayda bir çok doktor direk başlatıyor kan sulandırıcıya diye biliyorum çünkü son 3 ayda covid olunca pıhtı atma riski de biraz fazla oluyor ben de 7. Haftada geçirdim ama doktorum direk kan sulandırıcı yerine balık yağı verdi onun da kan sulandırıcı etkisi var dedi. Ben yine de covidden dolayı pıhtı atar diye korkumdan her gün limon yedim kanı sulandırsın diye. Ben 15. Haftadayım mesela şu an bile kasıklarda baskı olduğundan bacaklarımdaki kan dolaşımı azaldı ve inanılmaz bir bacak ağrısı çekiyorum ama ilk 3 ayda hiç böyle dertlerim yoktu. Bence sizin için en iyisini doktorunuz bilir tedirgin olmayın ve riske atmayın☺️
ftmkucuk Habus kesinlike haklısın doktorlar şikayetlerden bile herşeyi anlıyorlar. Burda yanıt yazanların çoğu ilk haftalarında covid geçirenler o yüzden doktorları yazmamış muhtemelen. Söylediğin gibi limonunda kan sulandırıcı etkisi var tüketilebilir tabiki🥰 31. Haftada oldum covid, hem özel doktorum hem aile hekimim yazdılar rutin tedbir amaçlı.
zeymoms ftmkucuk canım 27. Hafta civarlarında korona oldum doktorum hiç ilaç vermedi ben de senin gibi kan sulandırıcı verildiğini bildiğim için karantina biter bitmez bir göğüs uzmanına gittim kanda pıhtı testi Ddimer testi yaptırdım sonuç çok yüksek çıktı ve kan sulandıcı iğnelere başladım her 10 günde bir doktor bu değeri kontrol etti şuan 35+2deym değerim hala olması gerektiği seviyeye inemediği için iğnelere doğumdan 10 gün sonrasına kadar devam edeceğim. Keşke bana da tedbir amaçlı iğne verselermiş belki bu kadar değerim yükselmezdi ama tabi her covid olanda bu değer artmıyor herkesin yapısı sonuçta ben bu şekilde yaşadım umarım senin değerin hiç artmamıştır. Bebeklerimize sağlıkla kavuşalım inşallah 🙏
ftmkucuk zeymoms bak işte olaya👊 Neden doktorun zamanında vermedi sordun mu peki. Direk yazması gerekiyor. Çok geçmiş olsun ya ne diyim ben çok sinirlenirdim. Daha bugün doktorumla görüştüm. Bu durum herkes tabiki olmuyor ihtmale karşı tedbir amaçlı veriyorlar bir zararı yok. Peki sen neden pıhtılaşma testi yaptırdın gidip baska bir belirti falan varmıydı? Ben doktoruma bugün sordum yaptırayımmı diye gerek yok dedi bana. Ama 10 günlük iğnemi kullanmaya devam ediyorum.
zeymoms ftmkucuk yaa sorma canım kaçıncı aydan sonra iğne vurunmaya başladım doktorum omicron pıhtı sorunu yapmıyor gerek yok bol c vit tüket demişti sadece ama omicron varyant olduğum yazmıyordu ki? Benim annem de aynı zamanda covid oldu çok öksürünce akciğer doktoruna gitti annem sormuş kızım hamile tedbir amaçlı gelsin mi size diye oda gebeler sonrasında muayene olsun mutlaka demiş ama ben de zaten Ddimer testi için gidecektim karantinam bittiği gibi gittim iyi ki gitmişim gitmesem nolcağını düşünmek bile istemiyorum 🥺 0-500 aralığında olması gereken değer ki ortalama 40 civarına bile çok demişti doktor bende 3079 çıktı şuan daha yeni 1858 e düştü aylar geçti. Oksapara devam ediyorum 4 binlikten 6 binlik oksapara geçtim. Bu arada 3 doz biontech aşım vardı ama herkes aynı olamaz belki öncesinde de benim kanım yoğundu bilemiyorum ama iyi ki covid olur olmaz başlamışsın canım iyi kiiiii
ftmkucuk zeymoms ya çok geçmiş olsun. İyiki gitmişsin. Ama bu kadar nasıl yükseldi o değer acaba öncesinde bi yoğunlaşma varmıydı ki Allah bilir. Ben şimdi baktımda sars cov2 yazıyor benimkinde. Ama bence farketmez bu tedbirdir ve bence her türlü olan hamilelere verilmesi gerekiyor ki veriyorlardı doktorun biraz ihmalkarlık yapmış. Kan sulandurıcı besinlerde var onlardanda tüketsen doktora danışarak. Belki faydası olur. Ben doktoruma sordum test yaptırayımmı gerek yok dedi bana. Ama yarın sağlık ocağında rutin kan vericem genel bir bakılsın. Ordaki değerden covidi anlayabiliyor biraz enfeksiyondan sanırım.
ftmkucuk zeymoms bu arada benim tek doz aşım vardı hamile kalmadan ½ ay önce olmuştum. Ama covidim çok çok haffi geçti normal nezleden bile basit geçti rabbime şükürler olsunki. Hemen iğneye basladık 3 tane kaldı şuan iyiyim ama vurulmaya devam edicem tabiki. Doktor bitirelim dedi.
zeymoms ftmkucuk valla benim 3 doz aşı vardı ama biraz zor geçirdim. Bence de doktorum çok ihmalkardı ama senin de dediğin gibi belki öncesinde de gebelikten artmıştı çünkü baya bir yükselmişti neyse ki allah karşıma çıkardı da başladım ilaçlara Sen sağlık ocağında rutin kan verdiğinde enfeksiyon değerini anlarlar ama pıhtılaşma oranına bakmıyor malesef sağlık ocakları bence senin tehlikeli bir durum yoktur zaten direk iğne kullandığın için engellemişsinizdir. Çok geçmiş olsun sana da Allah yaşatmasın birdaha canım kan sulandırıcıların zaten hiç bir zararı yok çok rahat ol o konuda
ftmkucuk zeymoms sağlık ocakları rutin kan değerlerine bakıyor kuzum lym diye bir değer var kanda baktıkları o benim baya düşünce doktor covid oldugunu anlamıştı onun üzerine test oldum gerçekten pozitifiti. Allah razı olsun insallah sende gönlünü ferah tut daha doguma var biraz daha normale donecektir. C vitamini bolca almaya devam et. Artık herşeyin kolaylığı var ama doğumdan sonrada kullanmaya devM et sulandırıcıyı. Aynı durumda olan bi tanıdgım dogumdan sonra 6 hafta daha kullandı. Onunda baya yüksekti. Sağlıklı doğumlar😙
ftmkucuk balbebek412 çok geçmiş olsun canm. Bende 31 de olmuştum geçen hafta. Kaç gün kullandın kan sulandırıcı ve sonrasında pıhtılaşma testi istedi mi doktorun? Benimki gerek duymadı. Seninde herşey yolundadır inşallah
zeymoms ftmkucuk büyük ihtimalle ben de doğumdam sonra bir süre daha devam edeceğim gibi duruyor 😊 sana da çok geçmiş olsun canım sağlıkla kavuşalım bebişlerimize inşallah 🙏
balbebek412 ftmkucuk benim durumum farkli ama, ben zaten kullaniyordum. Sonra biraktik, iki ay sonra covid oldum, 1 hafta tekrar kullandim ve 1 hafta sonunda birak dedi. Bebegim dogdu 1 aylik sayilir 🤗 cok sukur iyi.
Rumeli ftmkucuk banada doktor oksapar iğna yazdı 1 hafta kullandım gittim iyileşince kontrole kan değerime bakıldı sorun yok iğneyi bırak dedi
ftmkucuk Rumeli hangi kan değerine bakıldı canım. Kan pıhtılaşma testi değil sanırım rutin kanda covidin geçip geçmediğini anlıyorlar lym , crp değerlerine falan bakılmıştır.
ftmkucuk Meltmmm geçmiş olsun canm. Benim doktorumda aynı 10 günlük iğne yazdı. İğne bittikten sonra farklı bir test falan yaptırdın mı?
Meltmmm ftmkucuk yok hic bir test yaptırmadım covid testi yaptırdım sadece ama zararlı bir şey değil cok fazla doktor arkadasim var hepsi kullanılması gerektiğini söyledi