Tuba19 Kızlar merhaba 5 haftalık hamileyim doktorum oruç tutmamda bir mahsur olmadığını söyledi yalnız endişeleniyorum ister istemez bişi olur mu diye 😒
Cansuyy Tuba19 ben 25 haftalik oldum bugün çok tutmak istedim normalde her sene tutardım ama açlığıma dayanamam korkusuyla tutmadım çünkü her 2 saate bir deli gibi acıkıyorum.. Bide bildigime göre ilk 3 ay etkilenmiyomus senin beslenmeden rahat olabilirsin benim gibi acıkmıyorsan da ne güzel Allah kabul etsin
Smyye1B Tuba19 Yanlış bilgilendirme yapmayalım ama ilk 3 ay organ gelişimi başladığı için pek fazla önermiyorlar.. İlk 3 ve son 3 genellikle önerilmiyor.
Hapyymami55 Tuba19 bir şey olmaz bebek daha çok küçük etkilenmez anneden besleniyor bebek şu an senin yediklerinden değil henüz ona başlamadı doktorunda sıkıntı etmemiş sorun olmaz
M_glsm Kendini iyi hiss ediyorsan bisey olmaz ama ilk üç aylik dönem de ve son 3 aylik dönem de pek onermiyolar🙏 Ben ac kalınca bulantim ve baş dönmem oldugu için tutamiyorum
Tuba19 Gittiğim doktor sıkıntı olmaz dedi ,eşimin arkadaşı da kadın doğum uzmanı ilk aylarda bulantılardan dolayı önermiyorlarmış ve sıvı tüketimin olması gerekiyormuş bende kendi içinde endişeye kapıldım ister istemez haliyle
Deletedmom7373700 Hapyymami55 bebek çok küçük ama organ gelişimleri bu aylarda başlıyor ve düzenli beslenmek çok önemli. Beyin gelişimi için özellikle. Doktor gibi net şekilde bir şey olmaz diyerek konuşmayın bence. Bu konular ciddi konular. Bişey olsa yarın öbür gün belki ah alacaksınız. Lütfen doktor değilseniz böyle ciddi konularda bu kadar peşin hükümlerde vermeyin. Hamile arkadaşlarımda lütfen kendi doktorunuza danışın böyle ciddi şeyleri. Bir doktorda içiniz rahat etmiyorsa başka bir doktora daha sorun. Ona göre hareket edin. Böyle forumlarda sorup insanların bişey olur ya da olmaz demesiyle yapılacak şeyler değil bunlar.
Hapyymami55 Deletedmom7373700 İlk üç aylık dönemde bebek tüm ihtiyacını anneden karşılayacağı için annenin günlük beslenmesine ekstra bir enerji ilave etmesine gerek yoktur. Fakat bu annenin eğer mevcutsa, düzensiz beslenmeye devam edebileceği anlamına gelmez.
Hapyymami55 Deletedmom7373700 şunu bı oku öncede ayrıca kadın buraya sorudgu kadar gitsin başka doktorlara sorsun burda kimse doktor değil yani her kezin yaptığı yorumun yüzde yüz tutması imkansız ayrıca doktoru bile tut demiş sıkıntı yokmuş sen mi cikardin şimdi sorunu
Deletedmom7373700 Hapyymami55 önce yazmayı öğrenin bence. Sonra millete tavsiye edip bana diklenin. Herkes doktor olmus maşallah. Yorumlarınızı hep görüyorum. Her yerde böyle herkese peşin peşin konuşuyorsunuz. Biraz mantıklı hareket edin o zaman sizde.
Hapyymami55 Deletedmom7373700 niye yorumlarım sana batıyor doktor kesilen sensin kadının doktoru tutabilirsin demiş sanane doktordan dahami iyi biliceksin arkadaşlar kimse doktorlarının dediklerini dinlemesin bundan sonraki doktorumuz bu kadın çok iyi biliyo masslaahh
Hapyymami55 Deletedmom7373700 bende seni her postta görüyorum nedense tüm gereksiz tartışmalı boş yorumlarda sensin şu kadına biri bakabilirim acaba kimsenin yazdigi yoruma karışmasın lütfen burası doktor lar uygulaması değil kimsenin yaptığı yorumun yüzde yüzde doğruluk payı yok kimse kimsenin yorumuna karışmasın lütfen kimse burda doktorluk yapamsin her kez kendi fikrini sunuyor
Hapyymami55 Buraya bı moderatör gelebilirmi lütfen konu uzamasin ben kimsenin yorumuna karismiyor sam kimsede bana karışmasın
Deletedmom7373700 Hapyymami55 ne boş bir insansınız ya. Moderatörün de işi gücü sizdiniz Zaten gelip sizi eleştirenin yorumunu silecek. Siz önce düzgün Türkçe kullanarak yazı yazmayı öğrenin. Sonra sizinle münakaşa ederim. Birde üşenmemiş bir sürü yazmışsınız. Okumuyorum yormayın güzel ellerinizi.
MissBus Tuba19 ben oruç tutmadığım halde 9. 16. Haftalar arası aç susuz yattım resmen. Ölmemek için eşim geldiğinde bir tane salatalık verirdi anca onu yerdim yataktan bile kalkmazdım. Neyse ki geçti :) şimdi 26 haftalığım. Ramazan’ın başından beri oruç tutuyorum. Tabi 2 3 kere kontrole gittim suyunda azalma falan varsa tutmayacaktım. Maşallah oğlum önden bile gidiyor. Herşey gayet yolunda. Yani oruç özel olarak etkilemiyor. Ama kendinizi ölçün tartın bakın etkileniyor musunuz. Tamamen anneye bağlı.
alonee Tuba19 bol bol sıvı almanız gerekiyor gün içinde sıvı alımınız düşerse her türlü zarar. Doktor hangi akla hizmet tut dedi anlamadım
Hapyymami55 Deletedmom7373700 canım o yüzden mi okumadin ama yazdın en azından Türkçem bozuk kişiliğim değil kimsenin yaptığı yoruma boş boş yorumlar yapıp milletin sınırını zıplatma allahdan bana denk geldin baskasina denk gelseydin seni yerdii