12_ze canım ilk çocuğumu normal doğurdum ikinci de her şey yolunda giderse normal olur inşallah. Doğum ve bebek fotoğrafçısıyım her iki doğumu da biliyorum ikisinin de kendisine göre zorluğu var ama bence sezeryan daha zor.
Bana neler dediler neler, afedersin “yan gelip yatan da bir k*çını yırtan da bir” dediler yani yan gelipnyatam seseryan k.çını yırtan normal demek istiyorlar, aasla öyle bi şey yok ikisinin de kendine göre zorlukları ve kolaylıkları var.
Senin o arkadaşının doktoru heralde acemiydi, gittiğin dr çok önemli.Kimse 2gün suni sancıyla bekletmez çünkü suni sancı uzun vadede bebeği strese sokar ve bebek kakasını yapar sonra da doğum sezeryana doğru yönlenir.30 dikiş demek popo deliğine kadar dikiş demek,afedersin ama kasap olsa o kadar kesmez biraz abartmışlar.
Ben 4190gr doğurdum 3-4 dikişim oldu 10cm açıklıkla girdim doğuma ama oğlum eli kafasında doğduğu için ve iri olduğu için epiyoztomi kesisi uygun gördü doktorum.
Doğumdan sonra hissetmiyorsun bile o dikişi.eski haline geri dönüyor hatta biraz daha sıkı bile oluyor.
Aklına takılan bi şey olursa bana yazabilirsin korkma biz kadınlar her şeyi başarabilecek güçteyiz