burcuozturk 7 sene evvel bekarken hipotroid teşhisi konmuştu.O zaman önce 25mg,sonra sonuç değişmeyince 50mg ardından 75mg kullandım.Kullandığım ilaçlar önce Euthyrox sonra Levotiron oldu.Sonra düzeldim,ilacı bıraktırdı doktor.
Evlendim gebe kaldım,16. Haftama doğru şikayetlerim başladı.Tsh testinde değerim 7.49 çıktı.Euthyrox bana yaramadığı için, direk Levotiron 50mg başladık.
1 ay sonra değerim 3e, sonraki ay değerim 2 ye düştü.
Şimdi troid de 2 mevzu var.
1) Kullandığın ilaç ve dozu (ki bunu doktor tahlillere bakarak deneyerek ayarlıcak)
2)Beslenme (gluten,haftada 2 gündem fazla baklagil,hazır paket gıda vb uzak duracaksın.Nohut yiyorsan yanında pirinç pilava girmeyeceksin,bulgur olabilir.Beyaz ekmek asla hayatım yok.nadiren çavdar yada yulaf ekmeği belki 1-2 dilim yerim.Hamur işi,mayalı beslenmeden uzak duracaksın veya nefsini köreltmelik)
İlacı kullanımını söylemediyse doktoruna sor.Kişiden kişiye süresi değişmekle birlikte, mesela benim için (yaşıma/hastalık geçmişime/boyuma kiloma göre) sabah kahvaltısından 45dk önce ilacı alıyorum.45dk geçtikten sonra mideme bir şeyler katı gıda yiyorum.45dk boyunca 500ml su kesinlikle içiyorum.Ve ilacı her gün 7.30 da içerim.