kucukcivcivim önceden mutlaka konuşun fitil veriyorlar mı açılma için epidurali kaç cm’de takıyo herşeyi bilince insan kendini hazırlayıp gidiyo arkadaşım benden bir gün sonra doğum yaptı 6 cm olana kadar sancı çekmiş epidural yapalım dememişler fitil vermemişler hızlandırmamışlar bide özel hastane iyi de bi yer kızın da o sancıyla aklına gelmemiş sezeryana alın deyip durmuş epidural yapsalar bikaç saatte doğrurdu o açılmayla 2 arkadaşım daha aynı şeyi yaşadı özel hastane para için yapar diyorlar ama bazı doktorlar yapmıyo ablam epidural yaptı onun da prenses doğumdu yani onun da 4 cm açılmaya kadar beklediler 4te yapılıyormuş tabi 6-7 saat sancı çekti 4cm için bazıları 4cm açıklıkla geziyo değişiyo yani ben de kendimi şartladım 4 cm olana kadar dayanılan ne var sonrası zor olan o da rahat geçicek dedim kendini sakinleştirmeli ve herşeye hazırlıklı olmalısın ablama 4 cm’de yapan doktor bana 1 cm bile beklemeden yaptı ona 3 hakkın var dedi öyle de yaptı doğum yaklaşınca etkisi geçti bana 5 doz yaptı doğum yaklaşınca en etkili doğum dozunu yaptı doktorlar da zamanla bazı şeyleri değiştiriyor ben şanslıydım Allah’tan herşeye rağmen sezeryana da dönebilir diye özellikle çok hazırladım kendimi normal için bekledim sezeryan oldu diye üzülen arkadaşlarım oldu uzun yazdım ama doktordan ne kadar detay öğrenirseniz o kadar kafanız rahat oluyo her an sezeryan da olabilir çok normal yani aman yapıcak bişey yok deyin inanın çokta sakin oluyorsunuz zaten bütün heyecan hastaneye gidene kadar doktor istediği kadar güzel geçiyor istediği kadar yardımcı oluyo doktorum beni tanımıyo herhangi bir hastayım bebeğin kafası yukardaydı mesela aşağı doğru sürekli karnımla oynadı insin normal gelsin diye sezeryana alabilirdi mesai saatinden sonra 6 saat hastanenin kafesinde bekledi doğumu tek hasta bendim hastanede o gün sadece doktora sorun çekinmeden her detayı sorun