Esmanur0 funnymummy Bize herkes öyle söyledi burada doğsun yeter ki ya ful oturum ya da vatandalık direk alıyor diye. Yanlış bilgi mi😢 eğer öyleyse Türkiyede keşke doğum yapsaydım
funnymummy Esmanur0 eşinizin burada bir çalışma geçmişi varsa belgelendirdiği takdirde alabilir çocuğunuz zaten
Rahme49 funnymummy öyle birşey yok bizde almanyadayz ama anne yada baba vatandaş değilse olmuyor doğumla kazanılmıyor burda vatandaşlık
Esmanur0 funnymummy 7-8 senedir burada. Bu ay da ankara anlaşması bitti. Britishe başvuru yapıcak inş. Çok şaşırdım eşime öyle söylemişler çünkü. Doğsun yeter diye. Neyse ki çalışma geçmişi var da hakkımız olacak o zaman.
Mucizem72 Esmanur0 Bende ingilterede yaşıyorum eşin yada sen vatandaş değilsen çocuk doğsada vatandaş olmuyor diye biliyorum
Esmanur0 Mucizem72 şansımıza artık☺️ Tek üzüleceğim şey böyle bir hakkı yoksa keşke türkiyede doğum yapsaydım olur. O da nasip kısmet değilmiş derim artık ☺️
funnymummy Rahme49 Almanya demiyorum yorumda İngiltere demişim farkındaysanız ve belli bir çalışma geçmişi varsa ebeveynlerden birinin kabul görüldüğü takdirde çocuk vatandaşlık kazanıyor
Galadriell rkyycbnn Maalesef öyle bir şey yok, benim eşiminde sınırsız oturum izni var, kısmetse bebeğimiz Haziran sonunda doğacak ama Alman vatandaşı olmayacak.
erdem_agah rkyycbnn çocuk doğunca Alman vatandaşı olmuyor sadece Almanya doğumlu oluyor. Vatandaşlık içinde cok baska şartlar var. Dil seviyesi burada yaşama yılı vs hepsi göz önünde bulunduruluyor.