dnz_dnz evet bir hemşire olarak aile hekimlerinin çalışma sistemini gayet iyi biliyorum. Gebe takibi yapıyormuş gibi gösterip hiç bir şey yapmamak haksız kazançtır. Napmış aile hekimliğim? Bir kan değerime mi bakmış? Hayır. Bir çok aile hekimi de bunu yapıyor. Ayrıca benim sadece ortopedik olarak Karpal tunel sendromum yok. Diğer şikayetlerimi de anlattım. Eee takip etmiyor ihtiyacım olan bir şey için bana Yardımcı olmuyor. Neden eleştirmeyeyim. Ayrıca aile hekimimin benim şikayetlerimi önemsemeyip rapor vermeme hakkı varsa benim de değiştirme hakkım var. Kimsenin nasıl rapor vermezsin diye yakasına yapışmadım. Onlar haklarını kullandı. Ben de kendi hakkım olanı.
İkincisi benim şikayetlerim gebelik ile başlayan şikayetlerdir. Bu da Kadın doğumu gayet ilgilendirir tedaviye başlamak veya yönlendirmekte onun görevidir. Ben bir hemşire olarak değil hasta olarak başvurdum doktoruma. O zaman hemşireler hiç doktora gitmesin kendi takip etsin tedavisini yönlendirmesini kendi yapsın senin mantığınla.
Üçüncüsü beni mevcut şikayetlerim ile mesleğimi icra edemiyordum. Gebe olduğum için Kurumum beni nöbetten çıkarıp gündüz çalışan Ayaktan birimlere verdi. Ayaktan birimler de her zaman çok daha fazla yoğundur. Koşturmayayım diye kan alma biriminde çalıştım. Sadece 15 dk ara ile sabahları 4 saat boyunca oturmak zorunda kaldım. Bu 4 saat içinde her gün en az 90-100 hastanın kanını aldım. Covid açısından da riskliydi benim durumum. Sürekli Oturarak çalışmaktan dolaşımım bozuldu. Gebeliğin geç döneminde yaşanan bacaklarda ödem tansiyon yüksekliği gibi sıkıntıları ben erken dönemde yaşamaya başladım. Düşük riskim kanamam olmadı ama gebeliğin verdiği türlü türlü sıkıntılarla uğraştım. Millet sırf psikolojik olarak kendini hazırladığı ya da memleketine gittiği için rapor alırken Doktorum düşük riskim olmadığı için rapor vermek istemedi. Ben de bu yüzden sitem ettim. Sitemim de şikayetlerim üzerineydi. Çünkü bir hemşirenin nasıl çalıştığını biliyorlar. Hemşireye gebe de olsan rahat bir yer yok.
Dördüncüsü bu kadar insanı uğraştırmasaydın derken ne demeye çalıştığını hiç anlamadım zaten. Hemşireyim diye doktora mı gitmeyeyim? Şikayetlerime çözüm mü bulmayayım? Ne yapayım eziyet mi çekeyim uğraştırmamak için. Doktor bile olsan bu işin uzmanına gidersin. Bir genel cerrah kanser olduğundan şüphelendiğinde direk onkolojiye mi gidiyor sanıyorsun? Sağlık kurumlarının belli bir işleyişi vardır. Önce dahiliyeye gidersin, tetkiklerin taramaların yapılır. Tanın belli olur sonra cerrahiye gidersin. Ameliyatlık bir durum var mı diye. Yine aynı şekilde cerrahi yönlendirir seni öyle gidersin onkolojiye.
Beşincisi devlet bu hakkı bize tanıdı evet. Çünkü covid olan gebeler ilaç dahi kullanamıyor. Ne oldu şimdi? Covid bitti de bizim mi haberimiz yok? Ayrıca bir gebeyi 32. Haftaya kadar çalıştırmayı doğru bulmuyorum. Baştan sona hatalı bir uygulama. Herkesin gebeliği rahat geçmediği gibi herkesin çalıştığı iş de rahat değil. Hele doğum sonrası 2 ay izin ise tam bir fiyasko. 2 aylık bebeği nasıl bırakıp gideceksin işe. Herkesin bakıcı tutacak maddi durumu veya baktıracak yakınları olmayabilir. Gebeliği rahat geçenler dayanmaya çalışıp sonrasına atmaya çalışıyor izin haklarını. Gebelik sonrasında Rapor ve izin alma konusunda bir çok insan buna mecbur bırakılıyor yapılan bu saçma uygulama sebebiyle. Allah özelde çalışanların Yardımcısı olsun zaten onlar için her şey çok daha zor. Yapılan Bir uygulama doğru yA da yanlıştır. Özel ve devlet diye ayrım yapmak ise insanlık dışı. Devlette çalışanlar gebe ama özeldekilerin canı yok mu? Hem devlette hem özelde çalışan tüm gebelerin durumu düşünülse kimsenin ne rapora ne de başka bir şeye ihtiyacı olmayacak zaten. Kısacası yapılan yanlış uygulamalar yüzünden insanlar rapor almaya çalışıyor. Keyiften değil.
Ama ülkemin insanı işte bilgisi olmadan her konuda fikriniz oluyor ne yazık ki. İnsanlara akıl verecek yA da öneride bulunacaksanız empati kurmanızı önce anlamaya çalışmanızı tavsiye ederim. Normalde insanlara tavsiye vermek haddim değildir. Eleştirime ve yaptığım siteme yönelik eleştiri yaptığınız için kendimde bu hakkı görüyorum.