Deletedmom_13 2 Düşükten sonra genetik test yani kan pıhtılaşması testi verdim. Var denmedi ama yatkın denildi bu ne demek oluyor, var mı yok mu ? Doktora da randevu alacağım ama merak ettim çok 🤭https://resimyukle.io/r/jzUm2qySQx
12siradanbiri Deletedmom_13 var bence benimkine benziyor doktor bana var demistı 4 genimde var benim ama ,2 heterozigot 2 homozigot bende ki, büyük ihtimal igne kullancaksin gebelikte
S1907 Bendede yatkınlık çıktı 2 kimyasal 1 düşük var şimdi coraspin ve oksapar kullanıyorum kan sulandırıcı,böyle sonucun çıktysa yüksek ihtmal sende hamileliğinde kan sulandırıcı kullanacaksın
Htccprz Deletedmom_13 benim de tek gende heterozigot çıktı yeni hamilelik durumunda coraspirine basliycaz
Simsim60 Deletedmom_13 en önemli genlerden birisi faktör V.benimde var heterezigot ve mthfr de heterezigottu.2 genimde var iğne ve ecopirin kullanıyorum.sizde 3 gende var ve birisi çok önemli faktör geni.aslında bu pıhtılaşma bozukluğu sadece gebelik için değil sonrasında da kendi sağlığımız için coraspirin almalıyız.ben çok araştırdım bu pıhtılaşmayı.homozigot daha ağır heterezigot daha hafif ama faktör genleri heterezigot olsada çok önemli.
Deletedmom_13 Simsim60 hafiften olsa ağırdan olsa sanırım düşük buna bakmıyor ki düşüyor cnm. Çok sağol inşallah sağlıklı gebelik olr benimde . Sanırım 3 gende var
Nazendehanim Simsim60 benim faktör 8 heterozigot ,doktor çok basit bir pıhtı iğneye gerek yok demişti aspirin kullanalim demişti ama asirin kullanmama rağmen boş gebelik geçirmiştim
Simsim60 Deletedmom_13 pek anlamadım cnm ne demek istediğini..nasıl ağır da olsa hafif de olsa düşük buna bakmıyor demişsin anlamadım..düşük yani kalp durması tam da buna bakıyor.heterezigotta 4000 lik iğne yeterken homozigotta ileri dönemlerede dozu yetmeyebiliyor..tam olarakta düşükler kalp durması pıhtılaşma ile ilgili ise buna bakıyor
berilveannesi Deletedmom_13 merhaba bende vermiştim pıhtılaşma testi 2 ay önce ama hala sonuç çıkmadı sizin ne kadar sürede çıkmıştı