Eslem_1 Ozlm0916 yani tam ifade edebildim mi bilmiyorum birkaç saniye oldu geçti ışık pırıltıları gibi parladılar kayboldular sonra😅🌸sebebi genel olarak tansiyon kaynaklı sanırım yapılan yorumlara göre 🤔kaçıncı haftanızdasınız doktorunuz bir şey dedi mi bununla alakalı peki?
Ozlm0916 Eslem_1 bu ay icersinde oldu kuzum o anladim ben ne demek istedigini doktor kntrolmz bu hafta persembe onuda diyecem doktoruma böyle uzanırken ayaktayken felan gözümun önünden parıl parıl ışıltılı biseler geciyor doktora diyecegim o kadar sey varki ya bel tutulmalarım başladı hiç sorma is yaptigimda biraz ayakta cok durdugumda tutuluyor belim yattigim yerden can cekiserek kalkiyom 🙄 24+1 olduk
Eslem_1 Ozlm0916 tansiyonunuzu düzenli ölçüyor musunuz peki? Tansiyon düşüklüğü ya da yüksekliği de sebep oluyormuş sanırım tansiyona bağlayanlar da olmuş çünkü bu durumu 🌸 yorgunlukta tetiklemiş olabilir İnşallah geçer ✨🌺
Eslem_1 Asyaaa35 kaçıncı haftadasınız doktorunuza sormadınız mı hiç ben de 2 kez oldu bu kontrolümde soracağım inşallah 🌸tansiyon durumunuz nasıl ya da ??? yani bu kadar kişi bu durumu yaşadıysa çok çok çok ciddi,Kalıcı,çözümsüz bir durum değildir herhalde diye düşündüm ve genelde gebelikte yaşamış herkes bu parıltıları🌸
Asyaaa35 Eslem_1 dedigim gibi hamilelikten öncede oldugu hiç pek önemseyip sormak aklıma gelmedi acıkcası tansiyonumuda kontrollerde ölçülüyor ve normal cıkıyor. Evde tansıyon aletim olmadıgı icin o an bakamıyorum
Ozlm0916 Eslem_1 yok ölçmüyorum hic ama öyle asiri olmuyor zaten arada bir oluyo dinlendigimde geciyo
Semmra Eslem_1 aynı durum bndede oluyor ara sıra gözümün önüne parıltılı bireyler geliyor ve bi an kararma oluyor snra geçiyor
Eslem_1 Semmra siz kaçıncı haftadasınız geçmiş olsun doktorunuz ne dedi? 💐ben de parlama oluyor geçiyor hatta bugün parıltılar olduğunda gözlerimi kapattım bir kaç saniye bekledim hemen geçmesi için ve geçti kararma olmadı ama hiç bende..
Aycha Eslem_1 Merhaba, benim gözlerimde yüksek miyop olduğu için bu durumu zaman zaman yaşıyorum ve göz doktoruna gidip, damlalı olarak göz dibi ve retina muayenesi yaptırıyorum. Devam ederse, siz de bir göz doktoruna gidin, ihmal etmeyin. Geçmiş olsun.
Eslem_1 Aycha ben yıllar önce lazer ameliyatı oldum miyoptum gözlük lens vs kullanmıyorum artık gözlerimde şu anlık bi sorun yok elhamdulillah 🌸 devam ederse giderim doktora ama hamilelikte bu durumu sık yaşayanlarda olmuş yorumlara bakılırsa ve doğumdan sonra geçtiğini söyleyenlerde var inşallah bir daha olmaz🌸 retina muayenesini ne için yaptırıyorsunuz tam olarak görme kaybı vs olmaması için mi?
dnz_dnz Aycha benim de göz muayenesi olmam lazım randevu de aldık hatta ama gözün arkasını retina tabakasını görmek için yapılan damlanın bir zararı var mıdır acaba diye geldi aklıma. Siz hiç hamileyken yaptırdınız mı?
Zeynepppdyg Eslem_1 cuma günü yürüyüşe çıkmıştım eve geldim eşime doğru bakarken böyle parıltılar gördüm eşimede söyledim çizgi filmlerde olan gibi böyle😅inanmadı oda 🤣🤣benmde ilk defa başıma geldi anlam verememiştim
Eslem_1 Zeynepppdyg şeker düşüklüğü de mi yapar acaba bilemedim buradaki çoğu kişi tansiyonla alakalı olduğunu da yazmış ama sebebi tam olarak belli değil sanırım 😊ben eşime söylediğimde ani hareketlerde bana da oluyor demişti bana gebelikten önce hiç olmuyordu 29. Haftamdayım 2 kere oldu 10 gün arayla 2-3 saniye sonra geçti😀siz kaç haftalıksınız peki doktorunuza sordunuz mu sebebini ?🌸
Aycha Eslem_1 Bu mesajınızı şimdi gördüm, laser yöntemi ile numaranızın sıfırlanması, miyopun retinaya olumsuz etkisini sıfırlamaz. Eğer numaranız operasyon öncesi yüksekse; şikayetiniz olsun olmasın en geç yılda bir defa damlalı olarak retina muayenesi yaptırmalısınız.
Zeynepppdyg Eslem_1 şekerim var insülin kullanıyorum ama şekerim düşük değildi ölçtüm sonrasında hemen,doktoruma 3 hafta sonra gidicem sorucam ozmn bnm aklıma gelen ani hareket ettiğim için gibi geliyor ,şuan 23 haftalığım
Birfasulyeannesi Eslem_1 BEnde oluyor hatta bı an aşırı siddetli oldu gözlerim sadece o pariltilari gördü kendimi ahirette zannettim 😅
Eslem_1 Birfasulyeannesi ahirette zannettim🤣 sabah sabah güldürdünüz beni 🌸😅 ben baktığım yerle beraber parıltıları görüyorum o zaman sizinki daha da kötü gibi dünyayla bağlantı o an tamamen kesiliyor sanırım 🤔 kaçıncı haftanızdasınız ve doktorunuz bir şey söyledi mi?
Mavininbiri Eslem_1 Ayyy ben bennnn olabilir mi acaba hamilelikten benimde oluyor hatta bu sabah en son hiç alakasız bir yerde gördüm gözüm kamasti herhalde dedim
Eslem_1 Mavininbiri yani genel olarak yorumları okudunuz mu bilmiyorum tansiyona yönelik yorumlar yapılmış ama benim tansiyonum da iyi bilemedim değişen hormonlardan kaynaklı ya da şeker düşüklüğünden de mi kaynaklı olabilir diye düşündüm kendimce😃 daha doktora sormadım yarın randevumda soracağım inşallah siz sordunuz mu doktora? Kaçıncı haftalarınızda yaşadınız?🌸
AhsenMila Bende 28 haftalik hamileyim dün kızımı uyuttum yatağına koyarken aynı bahsettiğiniz parıltılar bende de oldu bi anlık geçti. Oruçluydum ona bağladım yani büyük ihtimal tansiyon ile alakalı biseydir halsizlik de vardı çünkü
Eslem_1 AhsenMila Allah yardımcınız olsun hem 28 haftalık hamilesiniz hem de bir çocuğa bakıyorsunuz bu halde 🌸😇bir de üzerine oruç mu tutuyorsunuz maşallah 🤲🏻 Doktorunuz oruç konusunda kısıtlama getirmedi mi son 3 ay özellikle pek tavsiye etmiyorlar diye biliyorum ben de 29. Haftamdayım tutma dediği için tutmadım🙁 Allah kabul etsin sıkıntısız atlatırsınız inşallah ama parıltılar 2-3 saniye olup geçti değil mi? Acaba yorgunluktan mı ya ben yorgunluğa bağladım bir de kendimce?🤔yani çok çok çok nadir görülen bir şey olsa ve altında ciddi şeyler yatıyor olsaydı herhalde bu kadar kişi bu sorunu özellikle de hamilelikte yaşamazdı diye düşünüyorum 🌸
Mavininbiri Eslem_1 Benimde normaldi tansiyon, yok hiç sormadım doktora bu son 1 hafta oluyor öyle 24. Haftamdayim