0103qsf Kizlar icim süt var tatli yapicam üzerinde pastorize yazmıyor sorun olurmu ?paket sutlerin hepsi pastorize mi yani soguk tüketmcm kaynaticm tatli da kullancgm icin
Mavisinannesi2 0103qsf pastörize mi içmemiz lazımmış ben bilmiyordum anlamadım demek istediğinizide bilgilendirir misiniz😣
-MinikveAnnesi- 0103qsf pastörize yazmayan sütler uht oluyor uht de zararlı bakterilerle birlikte yararlı bakterilerde ölüyormuş pek faydası yokmuş sanırım o yüzden pastörize icin diyorlar Içmek icin pastörize alıyorum tatlı icin farketmiyor uht kutu süt de kullanıyorum
0103qsf Normalde yiyecek içecege taklmiorm ama burda oyle seyler yazmslr ki içimde korku oluştu resmen
0103qsf Eslemveannesi0 yeminle sütten yogurttan soğudum su hamilelikte surekli pastorize mi değil mi yok ev yoğurdu yenmemeli gercekten psikoljimi ypratti
Dilan2141 Market sütleri pastörize olmak zorunda. Markete satılan çiğ sütlerinde ARİ sertifikalı olmak zorunda. Sorun değil yani. Bana doktorum UHT yani uzun ömürlü süt kullanma bir anlamı yok demişti.
Eslemveannesi0 0103qsf aynı bende öyleyim sürekli inceliyorum bakıyorum kafam da soru işareti kalıyor yordu 🤦🏻♀️
0103qsf Eslemveannesi0 evet yaa sorma .gecen biri yazms dondurma içindeki sut ve yumurta pastorizemidir diye o günden sonra yemegi biraktm onu da😁😁
0103qsf Dilan2141 yaa smdi baktim yağlı uht icme sütü diyor bu pastorize değil mi ? Kaynatcm bide fırında da pisick
Eslemveannesi0 0103qsf ahahah aynı ben😂ne görsem duysam dikkat edyorum hemen içindekilere bakıyorum böyle giderse hiçbişey yiyemeyeceğiz😂
0103qsf Mavisinannesi2 canm basta bende bilmiyordum normal koy sutu alp kaynatıp içiyordm bende burdan ogrendm pastorize olması dha iyi demişler smdi bakıyorum bende
Mavisinannesi2 0103qsf dışarıdaki alının bütün marka pastorize değilmi zaten hepsi işlemden geçiyor evet köy sütünü çiğ tüketmemek gerektiğini biliyordumda dışarı sütünde pastorize olmayanı bilmiyordum😬😣