Merhaba, bende de 2019yılında Hpv 16 çıktı ve o süreçte nasıl korktuğumu anlatamam. Bu konuda hiç bir şey bilmiyordum ve internette yazanlar fazlasıyla panik yapmama neden olmuştu. Tecrübelerimi anlatayım belki faydası olur 🤗 16 tip hpv en riskli ve en hızlı kansere dönüşebilen tip (Allah korusun) bu nedenle acilen kolposkopi yaptırmak gerekiyor. Hücrelerinizde bir bozulma var mı diye. Cin1, cin2, cin3 ve kanser şeklinde evreleri var. Cin1,2,3 düzeyine bir bozulma çıkarsa çaresi kolay evelallah. Ben hemen kolposkopi yaptırdım ve cin2, cin3 düzeyi çıktı bende. Tabi çok korktum sonraki adım belli Allah korusun. Leep diye bir operasyon yaptı hemen doktor. Leep işleminde o bölgeyi kazıyorlar. Herhangi bir parça alınmıyor sadece ince bir tabaka şeklinde kazıma yapılıyor. Operasyon anında temizlenmiş bölgeden tekrar parça alıp patolojiye gönderdi doktor. Temizlenmişti çok şükür. Sonrasında tekrar olmaması için tedavi yollarını konuştuk. Net bir tedavisi yok ama Gardasil diye bir aşı var. 3 doz vuruluyorsunuz, hem eşiniz hem siz. Biraz da pahalı bir aşı ne yazık ki.. onu vurdurabilirsiniz dedi doktor. Bir de vajinadan sıkılan jel gibi bir ilaç varmış. Henüz denemeleri bitmedi ama deneyebilirsiniz dedi. Biz eşimle birlikte gardasil vurulduk ve sonraki yaptırdığım smear ve hpv testleri hep negatif çıktı çok şükür. Her yıl smear olmaya devam ediyorum. Düzenli kontrol şart. Geçti diye bir şey yok, her yıl düzenli smear yaptırmanız gerekiyor. Bu konuda doktor önemli diye okumuştum. Maddi durumunuz nedir, hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama eğer imkanınız varsa ve yakınsanız, İstanbul Ataşehir Medicana hastanesinde jinekolojik onkoloji uzmanı Prof. Ahmet Göçmen var. Bu konuda Türkiye’deki sayılı isimlerden. Vakit kaybetmeden gidin derim. Ben şimdi hamileyim ve doğumum çok yaklaştı inşallah sağlıcakla kucağıma da alırım😊 Rabbim size de sağlıklı bir süreç nasip etsin. İnşallah bu süreci kolayca atlatırsınız ve sağlıcakla bebek sahibi olursunuz 🤗