Ozgennnnnn Kızlar gebelikte şekeri düşük olup gebelik şekeri çıkan var mı ? Doktorum açlık tokluk baktırmamı söyledi açlık 52 tokluk 87 çıktı ve üç aylık ortalama şekerim de normal çıktı . Doktorum yükleme yaptırmana gerek yok dedi ama tereddüt ettim 🤷🏼♀️
aslhankrhan94 Ozgennnnnn Ben yaptırdım ama benimde şekerim hep düşüktü zaten. 🤔 Bugün dahiliye doktoruna da gösterdim. Biraz düşük ama sorun değil gayet normal dedi 🤔
Ozgennnnnn Eslem_1 evet şekerim düşük normal zamanda da düşük olurdu ama ilk defa bu kadar düşük çıkmış 🤷🏼♀️ Hba1C değeri varya ona bakıyorlar kandan
Eslem_1 Ozgennnnnn benim açlık 66 tokluğa 2 saat sonra bakıldı 98 benim de yükleme yaptırmama gerek yok o zaman tokluğa 1 saat sonra mı bakıldı 2 mi? Bazı doktorlar 2 saat sonra baktırıyor
Ozgennnnnn Eslem_1 benim doktorum gerek yok dedi canım . 1 saatlik tokluğumu istedi ona göre baktırdım bende
Ozgennnnnn Ceycey22 labaratuvardan labaratuvara değişiyor canım bazıları 105 bazıları 110 da olabiliyor ama genel anlamda 126 sınır kabul edilir ☺️
Eslem_1 Ozgennnnnn benden de 2. Saati istediler ama 1. Saate de baktıracağım acaba açlığa da mı düzenli baktırmak gerekiyor? Yoksa düzenli olarak tokluğa mı baktırmak yeterli 🤔
Ceycey22 Ozgennnnnn ben 3 yıldır şeker hastasıyım gittiğim bütün doktorlar öyle diyordu 😅 çünkü tokluk bile sınır 140 yani açlıkta bence yüksek 126
Ozgennnnnn Ceycey22 bende hemşireyim canım çalıştığım yerdeki Labaratuvar öyle söyledi . Her laboratuvarın şekeri incelediği farklı parametreler var ama tabi söylenenler ortalama değerler ☺️
Ozgennnnnn Eslem_1 açlık ve 1.saat tokluk olarak baktır tekrardan kıyasla kaç birim yükselmiş diye doktoruna söylersin zaten sonucunu o seni yönlendirir ☺️
Ozgennnnnn aslhankrhan94 şeker yüklemesi mi normal çıktı 🤔 bazıları şekeri normal olduğu halde gebelik şekeri çıkmış ama şekeri düşük olup gebelik şekeri çıkan var mı acaba 🤷🏼♀️
Eslem_1 Ozgennnnnn tekrar açlığa baktırmasan direkt tokluğa baktırsam? Kan vermek istemiyorum ama açlığa da parmaktan bakarlar mı ki ? Tokluğa parmaktan baktırmıştım 🌸
aslhankrhan94 Ozgennnnnn Şekeriniz hep düşük çıkıyosa dikkat de ediyosanuz gebekik şekeriniz çıkmaz Allahın izniyle 🤲
Ozgennnnnn Eslem_1 açlık tokluk olarak kıyaslarsın bence açlıkta baktır . Tabiki parmaktan da bakarlar ama kan vermek daha doğru bir sonucu gösterir ☺️
Eslem_1 Ozgennnnnn bir de yemeğe başlanılan andan itibaren mi 1 saat bekliyoruz yoksa yemeği kestikten sonra mı 1 saat bekliyoruz ? Ben yemeği bitirip 2 saat beklemiştim ama bazıları da yemek yenilen anı da süreye katmak gerektiğini söyledi 🌸