AysenurDogruol Asude_07 ilk defa duydum benim ilk gebeliğimde de tam kanalda değildi baş aşağıdaydı sadece hatta göbeğim hiç inmemişti her gören senin doğum uzak diyordu kimi bebekler doğum anında kanala inermiş yani sancılar başlayınca kanala girmesi demek doğum başlayacak demek
Asude_07 AysenurDogruol benimde öyle olacak belki de ama doktorum bu haftaya kadar inmeliydi eğer inmediyse bir sorun olabilir diyor
Asude_07 hunilimom doktorum sezeryancı malesef moralimi bozdu bugün biraz muayeneden çıktığımdan beri ağlıyorum 38lik haftalıksın şimdiye kadar inmeliydi diyor inmesi zor diyor artık
hunilimom Asude_07 sezeryan yanlısı olunca en ufak şeyi bahane ediyor bekleyin 41 e kadar sıfır açıklık sancı ile bekledik
Asude_07 Prnss__24 doktorum özelde ben doğumu devlette yapacağım bunun için bekliyorum zaten. Sinirimi bozan ilk gebeliğim tecrübesizim dokturun bilgilendirmesi sıfır nerdeyse direk sezeryan diyor
Asude_07 btlyzc yürüyüş squat merdiven inip çıkma yapıyorum daha sancılar başlamadan hemen sezeryan demeleri saçma gerçekten. Amin inşallah hepimiz sağlıcakla alırız bebeklerimizi kucağımıza 🙏
AysenurDogruol Asude_07 hakkında hayırlısı normal doğum şeklinde ilerlersen sancın başladığında ufak ufak yürüyüş yap nefes egzersizleri yapmaya çalış sakin kal bağırmak doğumu zorlaştırır
erdem_agah AysunUgur ay bu yoruma çok sevindim bende şuan Almanya dayim bebeğin kafası aşağıda ama kanalda değil. Doktor çok olumlu konustu bilmiyorum nasıl olur ama bildigim birsey var sezeryan olmayi hic istemiyorum 🤷🤷nasip bakalım
Nurciv erdem_agah kanala girmenin almancasi ne biliyomusun? Bende Gebärmutterhals verkürzt suan bas asagi pozisyonda cok baski yapiyor bu kanala girmek mi demek?
Hatice_551 Asude_07 Bunun için bazı egzersizler var diye biliyorum ama tabiki hiç belli olmaz doğum sancılarını beklemek lazım. Mesela benim ablamın suyu gelmişti sancıları da başlamıştı ve kızı anca o zaman kanala girmişti yani doğuma saatler kala. Dolayısıyla hemen sezeryan diye düşünmeyin.
erdem_agah Nurciv benim ikinci gebeligim tam Almanca karşılığını bilmiyorum doktorum Türk Türkçe anlasiyoruz. Ama şöyle anlatayim ilk bebegimin başı tam olarak vajinama yerleşmişti yani dogum yolundaydi. Bu bebegimin ise kafasi asagida ama sag tarafta. Doktor baktigi zaman bebeğin kafasi hep sağda oluyor. Bu arada söylediğiniz kelime sanırım rahim ağzının açılması ile alakalı. Doğumda çocuğun kafasi yerlestikce rahim açılıyor 10.cm e kadar. Bu kelime bu anlama geliyor.
Hatice_551 Ve kesinlikle doktor değiştirmek için de geç değil. Sırf kendini riske atmamak için hemen sezeryan diyen doktor sizi tabiki üzer strese sokar. Vaktiniz varken başka doktor araştırıp onlara da sorun derim🙏🏻
Nurciv erdem_agah anladim Tsk ediyorum. Sadece almancasini merak etmistim cokduyuyorum kanala girme sözünü almanca karsiligini ögrenmek istedim 💐
Nurciv AysunUgur Bende Gebärmutterhals verkürzt auf 2 cm bas asagi cok baski yapiyor. Bu kanala girmek mi demek oluyor? Almancasi ne kanala girmenin acaba?
AysunUgur Nurciv açıklığın var ama kanala girmiş oluyor mu o durumda bilmiyorum canım, doğum kanalının Almancası Geburtskanal, yani bebek girmişse baby liegt im geburtskanal derler diye düşünüyorum tam terimlere hakim değilim
erdem_agah Nurciv bu arada sizin 2 cm açıklığınız varsa bu kelime doğru. Benim demek istedigim farkli bir seydi o yüzden bu kelimeden emin olamadım.. inşallah kolayca dogurursunuz 🌺
Nurciv erdem_agah Bende bilmiyorum canim kafam bayagi karisik. Zaten daha erken 34. haftadayim insallah saglikla gelsinler
Asude_07 hunilimom beklemeyi düşünüyorum doğumu devlette düşündüğüm için büyük ihtimalle orda bekletirler zaten
crescentt Asude_07 40+6😬her seyi denedim kanalds degil. Ama 4cm aciklik vsr. Sanci vs de yok. Dun gece nisan geldi. Yarin 41e giriyorum diye doktorum sabahtan yatis vermisti suni ile deniycez once dedi
Asude_07 crescentt Allah yardımcınız olsun inşallah sağlıkla alın kucağınıza suni sancı ile kanala girer belki olumlu düşünün