Herkese Selaam! Ağrı eşiği düşük birinden birazdan okuyacaklarınız o kadar pozitif ki sezaryenden korkmayın çünkü biz kadınlar o kadar güçlüyüz ki hele anne olunca dünyayı gözümüz görmüyor! :)
Ben hamileliğimin 24. Haftasında apandist ameliyatı oldum, hamile olduğum için de kapalı değil açık ameliyat yaptılar ve 10cm yaraya bile dayanamadım 4 gün boyunca sürekli ağladım 10 günde tamamen iyileşmiştim, o yüzden de ameliyattan korkar olmuştum ki zaten acı eşiğim çok düşük, parmağım kesilse ölüyorum zannediyorum 🤣
Neyse gelelim şimdi doğuma, ben normal doğum istiyordum, çatım da müsaitti çatı muayenesinde bi sıkıntı da çıkmamıştı (çatı muayenesinden de korkmayın 3-5 saniye sürüyor hemen bitiyor). Tam 37+6. Haftamda bebek karnımda sertleşmeye başladı, normalde de oluyordu zaten olağan bir şey ama sürekli sert kalmaya başladı, hareketlerinde bişey yoktu ama canımı acıtıyordu biraz, 38. Haftamın başı perşembe sabahı NST ye girmek için hastaneye gittim, biraz sancım çıktı, doktora gösterdim sertleşmeyi söyledim, hemen ultrasonla baktık hala sertti hatta, bebişin suyunda falan bi sıkıntı yoktu doktor tekrar çatı muayenesi yaptı, açıklık yok dedi. Eşimle eve geldik ama içimde bir his vardı eşime işe gitmemesini yanımda kalmasını söyledim, biraz uyudum, yemek yaptım yedik falan derken dedim bi tuvalete gideyim, tuvalette benden kan geldi ama böyle regl olursunuz da kasıklarınız rahatlar ya aynen öyle oldu ama kan durmadı azar azar gelip durdu, hemen doktoru aradım gelmemi söyledi. Eşimle evden çıkmadan önce içimden bi ses hastane çantamı almamı söyledi neyse aldık ama yolda giderken de dalga geçiyoruz kontrole gittik doğurdum falan diye. Hastaneye girdik doktor dedi ki seni yatırıcam, biz eşimle birbirimize baktık şaşkın şaşkın, sonra ben doğumhaneye girdim çatala çıktım tekrar çatıma baktı ama açılma yok bak kan var yine ben sezaryen öneriyorum açılman olsaydı suni sancı verecektim dedi, benim elim ayağım titremeye başladı bi tuhaf oldum hiç beklemiyordum çünkü böyle bişey. Doktorum da bu arada sezaryen diye direten bi doktor değildi onu da söylemeden geçmeyeyim. Neyse ben çıktım doğumhaneden eşimle göz göze geldik dedim ben doğurucam sanırım sezaryen diyor doktor dedim, eşim de sağlıklısı neyse o olsun dedi. Hazırlıklar yapıldı girdik ameliyathaneyeee…
Ben herkesten özür dilemeye başladım çünkü apandist ameliyatında herkesin burnundan getirmiştim 🤣 ameliyat başladı 5. Dakikasında falan doğdu galiba oğluşum her şey o kadar hızlı oldu kiii, doktor Sero sarışın buuu dedi bi gösterdi yavrumu o an bütün stresim gitti, zaten hiç bişey hissetmiyorsunuz sonrasında, çocuk doğana kadar ilk başta bi su sesi sonra çekiştirmeler ve bastırmalar hissettim ama hepsi çok kısa sürüyor ah dememe kalmadan bitmişti ☺️
Sonrasında odama geçtim biraz ağrım vardı ağrı kesici yaptılar, sonra karnıma bastırmak için hemşire geldi o biraz acıtıyor ama dayanılmayacak gibi değil zaten bir kere yapıyor sonra bana bir tane daha ağrı kesici yaptılar ama o morfindi bence sadece bir kere yapılıyordu kafam güzel oldu sürekli başım döndü🤣 ertesi sabah hastaneden 3 kişi olarak çıktık 😍 şuan 5. Günümdeyim sütüm damla damla geliyor ama mama takviyesi yapıyorum, çocuğum aç kalmasındansa mama vermeyi tercih ediyorum. Sezaryen yaram acımıyor zaten alt tarafa doğru olduğu için oturup kalkarken bi tık zorluyor o kadar ama ben her işimi yapıyorum şükür. Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama sorularınız varsa yanıtlamaya çalışırım. Herkese kolay ve sağlıklı doğum diliyorum ❤️