Herkese merhabalar. Burada 2 kere doğuramiyorum totemi açıp ardından doğurdum diye post açmak nasip oldu şükürler olsun 🥰
.Öncelikle doğum kısmı pozitif doğumdan sonrası negatif olan bi hikayem var.
.8 Nisan günü 41+4 iken doktor randevumuz vardı. Cuma gününe denk geldiği ve devlet hastanesine gittiğim için artık haftasonu atlatma gibi bi durum olmasın diye suni sancı ile doğumum başlatıldı. Kesinlikle suniden korkmayın kendi ağrınız ne ise sunide de onu hissediyorsunuz.
12 de normal odaya yatisim yapıldı 1 doz suni verildi. Yatisim yapıldığında 3 cm açıklığım vardı. her gün 1 2 saat yürüyordum günde 11 tane hurma yiyordum diğer kulaktan duymaları falan heep denedim. Neyse nst de zaten 1 2 haftadır sancı cikiyordu suni ile artti. Saat 4 te doğum odasına alindim. acilmamda hızlandı ebe şaşırdı hatta 12 de 3 cm olan açıklığım 4 te 7 cm oldu suniyi yavaş veriyorlardı bende devamlı yürüdüm hareket ettim odada. Sıcak duş o kadar rahatlatıyor ki anlatamam altında sanciyi çok az hissediyorsunuz. Saat 9 gibi sancılar hâlâ dayanilacak gibi ama geldiğinde de kivrandiracak hale geldi ebe artık ıkınma hissin geldiğinde ıkınma gerektiğini soyledi ben kendimce ikiniyordum ama ikinmiyormusum karnına değil makara ikinmak gerekiyormuş o yüzden bu kısım gereksiz uzun sürdü bana 3 ikinsan dogurursun diyorlardı. 9 buçukta acilmam tamdi . Neyse saat 22.10 da suyumu patlattılar ardından müthiş bi ikinma hissi geldi kendimi morarana kadar sıkıp ikindim 22.14 te bebeğim kucagimdaydi şükürler olsun biraz dikisim var ama onun kokusu dünyalara bedel. Yani dayanilmayacak gibi ağrıyı tokkasan 10 dk hissettim.
Bu kısımdan sonrası benim için hassas isteyen okumayabilir.
.Doğumdan sonra normalde kaslarinin sertleşmesi ve eski yerini alması gereken rahmim kendini toparlayamamis kanamamda durmayınca bi anda başıma bütün doğum katı prsoneli toplandı hepsi tedirgin şunu mu arasak bunu mu cagirsak falan diyorlar. Karnima da yukardan aşağı doğru öyle masaj yapıyor ki doğumda değil bu kısımda ağladım acıdan. Ben ağladıkça doktor biraz daha sabret kanaman durmazsa rahimini kaybedeceksin demez mi o an gözlerim karardı bi anlık gitmiş gelmişim çok yoğun kanama sonrası beni başka hastaneye sevk etmek zorunda kaldılar. Ben ambulansla bebeğim eşimle arabada arkamdan geliyordu bu kısımlar canımı hâlâ acitiyo bebeğime kavuşmuştum ama koklayamadım bile. Diğer hastanede masaja devam edildi bi şeylere dikis attılar kanamam durdu ama ben kendimi savaştan çıkmıştan perişan hissediyordum. Bu arada benim rahimim gerideymis kendini doğuma hazirlayamadigi için bu kadar uzun sürmüş gebeligim. Kanamamda buna bagliymis. Miadi astiysaniz doktorunuzla iyice konuşun ben önceden bu durumu bilmiyordum bi tek bu konuda doktoruma hakkımı helal etmiyorum. Bebeğime mama vermişler bu sürede 4 5 saat sonra emzirebildim kuzumu. Buraya kadar okuyanlara teşekkürler 🥰
.Gelelim Konyalı annelere tavsiyelere.
Ben Ali Kemal belviranli devlet Hastanesi’ne kontrol oluyordum doktorum Ayşe ceren duymuş aşırı memnunum Allah var hakkını yiyemem her kontrolde ben sormadan açıklama yapardi. Doğumda bu hastanede oldu doğum odasında tek başınızasiniz sizin için doğum masası olan bi sedye, bebek için bakim masası, pilates topu bi koltuk vardı yani standart bi oda. Burada doğum yatpim fakat doğumdan sonra bırakın ten tene teması emzirme desteği bile vermediler. Beni doğumdan 3 saat sonra şehir Hastanesi’ne sevk ettiler kadın doğum acilden giriş yapıldığından yine doğum odasına alindim ama ne göreyim özel hastane odasından hallice bir oda. Odanın misafir karşılama odası bile vardı. İlk hastanede eşimi sadece 2 dk bebeği gorebilirsin demişlerdi burada eşi nerede eşi gelsin yanında olsun dediler. 2 hemşire geldi emzirme desteği verdi bebeğim ilk böyle tuttu göğsümu . Yani kesinlikle şehir Hastanesi’nde doğum yapin o kadar ilgililer ki. Servis odaları da geniş ferah ilk hastaneden.
Hâlâ tam toaprlayamadim cümlelerm umarım anlasilirdir.
Sormak istedilklerinizi cevaplayabilirim bebişim izin verdikçe 😃