Maysaamoms5 Merhaba canım öncelikle geçmiş olsun. Benim de bir kimyasal bir de 9 haftada kalp durması oldu.
Tiroit, genetik test, toxoplazma, rahim filmi, bebek patalojiye gitti, belki hatırlamadığım ya da anlamadığım başka testler hepsini yaptım. İnsan içi rahat etsin istiyor seni anlıyorum. Ama doktorların dediği kimyasalı düşükten saymıyoruzun sebebi şu bebek oluşmamış zaten hormonlar yükselip düşüyor. Bunu bir çok kadın yaşayıp anlamıyor bile. Üstelik kimyasal gebelik tekrarı çok nadir olan bir şey. Şimdi unuttum ama kimyasaldan sonra tekrar kimyasal olma oran %2 3 falan. Gelelim diğer kayba onda eğer herhangi sorununuz yoksa maalesef bozuk kromozomlar birleşmiş ve düşük olmuş olabilir. Yani bir sebep olabilir yada olmayabilir de. Şimdi 5 aylık olduk hiç bir sorun yokmuş. Kendimizi 1 yıl içinde o kadar üzdük o kadar yıprattık ki. Son olarak diyeceğim şu önlemini al tabi imkanın varsa ama stres yapma. Bazen tekrarlanan sebep olmuyor şans denk gelme, ya da tıp o kadar da gelişmedi. Çünkü bende bir sebep olmalı diye çok kafa yordum bu işe ama yokmuş. Hiç bir sebep bulunamadı. Ben Zeynep Kamilde yaptım genetik test sonucu 6 ayda çıktı. Laboratuvarda eleman eksikmiş pandemiden dolayı yığılma olmuş çok uzadı. Çok stres oldum (5-6 kilo aldım o süreçte) İmkanın varsa özelde yap genetik testini ya da hızlı veren diğer kurumlarda. Diğer testler hemen çıkıyor zaten.