tazebiranne_hg04
Kilo artınca ağırlık merkezi değişiyor. Bel sırt ağrısı olabilir. Ama doktora da muhakkak bilgi vermeli gebelikte doğal şey de olsa belki başka bir nedeni vardır.
Pozisyona göre değişiyorsa dinlenip yormayacak pozisyonda durmak en iyisi. Benim 25 haftalarda olmuştu sanırım tam hatırlamıyorum. Masada çok vakit geçirince ayakta sabit durunca oluyordu. Eşim masaj yapıyordu ama hiç faydası olmuyordu. Sağda üste kaburga kemiklerimin olduğu yerde akrada ağrı oluyordu; kemiklerim kırılacak gibi oluyordu. Sanki vücudumdaki tüm yük oraya biniyordu. Doktora söyledim kilo artışından dedi. Sonra baktim yan dinlenince geciyor. Zamanla vücudum uyum sağladı, ağrı yapan pozisyonlarda durmaz oldum geçti. Sanıyorum ki günlük bir saat yürüyüş yapmanın da faydası oldu.
İnsan zamanla yeni bedene yeni hareketlerle uyum sağlıyor. Örneğin gebelik öncesi çok hızlı hareket ederdim aniden oturur kalkardim gebeliğin ilk zamanları sorun yaşadım ama sonra uyum sağladım. Yavaş sakın temkinli bol dinlenmeli hareketler içindeyim. Küçük bir iş yapsam gidip yatağa uzanıyorum ve çok iyi geliyor