kereminannesiiiiiiiii merhaba benim bebegimde var 2 böbreğinde 21haftalikken öğrendim 32.haftaya gitcez devlet hastanesinde takipliyim ama bana hiç bilgi vermiyorlar ekranda gördüler bu sorunu olduğunu hiç bişey söylemiyorlar suyum felan normal gelişimi 2hafta önde sadece bunları söylüyorlar size bişey dedilermi

Merhabalar aynı şeyi benim oğlumdada söylediler 2 gün önce bizimkide biri 11 mm diğeri 5.7 ikisinde de büyüme görünüyor. Takip edilmesi gerek dendi. Hayırlısı olsun hakkımızda inşallah bebislerimizi sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin rabbim 🙏

Sultnnn
      Amin inşallah canım bizimkinede 9mm dendi sağ 4,5 sol 9

sinemkayaaa
      Canım ben hem devlete hem özele gidiyordum epeydir sadece özele gidiyorum özelde söylediler bugün detaylı ultrasonda

Dudukr1
      Sol bobreginde 12mm büyüme varmış sağ böbreği normal bizim canım amin inşallah sağlıkla kucağımıza alırız insallah

sinemkayaaa ben de sehir hastanesine ve ozele gidiyorum ilk once sehir hastanesindeki doktorum farketti 13. Haftada cinsiyeti soylerken sonra surec takip edildi sehir hastanesindeki doktorum konyada bir profa gonderdi bizi bu profesor anne karninda bebegin bobreklerine mudahale edebiliyormus. Ona da gittik ama doktor bey riskli bi durum olmadığını bobreklerinin çalıştığını suyumun yeterli oldugunu soyledi. Durum cok ilerlerse bobrekler calismazaa suyum azalirsa bebek erken alinir dedi. Simdi 30+6 haftalik hala takip ediliyor en son 2 hafta kadar önce 16 ve 8 mm di bobrekleri

kereminannesiiiiiiiii bende özele gidiyorum arada ordaki doktor geçen devam ettiğini söyledi boyut olarak ta orta derecede bir genişleme olduğunu söyledi mm olarak bişey demedi ama suyum felan iyi demekki böbrekleri çalışıyor bu iyi bişey sanırım🤲♥️

Bir öneride bulundular mı peki sizlere bu konuda bizi önce çok korkuttular amniyosentez verin gibi ama ben istemedim sadece böbreklerini takip ettireceğim bunu başka bir doktora yaptırmam mı gerekiyor bilemedim.

Sultnnn merhabalar benimde bebeğimde böyle bir durum olmuştu tarama testlerinde (erkek buarada ). Şuan 38.haftadayız o büyüklük normale döndü yanlış hatırlamıyorsam sorunu oluşturması İçin bir ölçüyü geçmesi gerekiyormuş. Sen her gittiğinde doktoruna muhakkak böyle bir durum vardı şuan nasıl diye sor

Mervefiratbaysu
            Başka şehire perinatoloji bolumune gonderdi doktorum özele gidiyorum aslında orada da aynı şeyi mi söylerler acaba siz gittiniz mi perinatoloji bolumune acaba

Sultnnn

Sultnnn evet perinatoloji hekimimiz bildirdi durumu bize ilk daha sonrasında kadın doğum hekimim kontrolünü sağladı. Aynı şeyi söylemesin yada söylemesin en sağlıklı bilgiyi verecektir . Takibini sağladığınız sürece korkulacak bir durum değil. Bende çok sıkıp üzülmüştüm ama öyle olmadı kendinize sıkıp üzme lütfen