Durulay3 hayırlısı olsun inşallah sağlıkla huzurla geçer. Ben 7. Hafta da çift yumurta ikizi olduklarını öğrendim şuan 30+1 deyiz çok şükür ben bir sıkıntı yaşamadım bulantı,aşerme,tiksinme olmadı belli bir süre mide yanması yaşadım oda gaviscon şurupla halloldu. Bebeklerin gelişimi de çok şükür birbirlerine eşit gidiyor tek sıkıntım kanım çok düştü ona da takviye kan serumu verdi doktor toparladım. Süt,yoğurt,peynir,yumurta bunları her gün tüketmeye çalış. Kaşar peyniri,muz,ceviz,yulaf bebeğe güzel kilo aldırıyor. İkiz diye öğünlerini abartma evet ilerleyen haftalarda tek gebeliğe göre daha fazla acıkıyorsun yani ben şuan öyleyim ama az yiyip sık yemeğe ve yediklerimin düzgün şeyler olmasına dikkat ediyorum. Geçen ay şeker yüklemem biraz sınır üstünde çıktı bir ay komple diyet yaptım nişasta ve tatlıdan uzak durdum ben kilo vermişim bebekler kilo almış aynı kilomda kaldım şuana kadar toplam 9 kilo aldım bir süre canım sürekli patates makarna çekiyordu o etkili oldu o zaman irademe sahip çıkıp yemeseydim 9kiloyu da almazdım😬 doktoruna güven evet her dediğine tamam deme sorgula ama enerjisi güzel ve ilgiliyse zaten sen hissedersin yola devam et. Etrafında ki tek gebelik geçiren tecrübeli anneleri dinle ama çok fazla dinleme çünkü senin tecrüben bambaşka olacak özellikle bebek alışverişi konusunda aklına kötüyü getirme endişelerini abartmadan yaşamaya çalış en önemlisi enerjini hiç düşürme kendini motive et bol bol karnını sev onlarla konuş sohbet et dedikodu yap😀 kitap okumaya seviyorsan kendine Kitaplar al özellikle ikiz bebek büyüten şermin Yaşar’ın başlarım anneliğe kitabını en önemlisi de evlatların ve kendin için niyet et kuran okumaya çalış hatim yapabilirsen ne mutlu💜 sormak istediğin bir durum olursa her zaman yazabilirsin He bir de iki çocuk yandınız siz bezi maması diyenlere sadece kahkaha at etrafında evlat sahibi olup sadece kötü yanlarını anlatan çok insan olur iyi bir tarafı yoksa niye çocuk yaptınız de ben öyle yapıyorum😀😀