Kubrailkan Çalışmıyorum yani devamli bebeğimle olucam zaten ama gerekli olur mu acaba bir de süt nasıl saklanır kaç saat yada gün dayanır dolaptan çıkarınca nasıl ısısını ayarliyorsunuz bayagi tecrubesizim ve sanırım bebeğime tek bakicam her şeyi öğrenmeye çalışıyorum 🙊😅😅
Kbraylmz1 Kubrailkan süt saklama poşeti candır sütün boşa aktığı çok oluyor ben hemen sağıp buzluga atıyorum hele ki ilk 3 günün sütü çok çok değerli bebeğin emdikten sonra sağıp sağıp buzluga at hastalığına bile şifa
Loveis16 Kubrailkan ben almamıştım fakat sütüm çok geldi göğsüm taş gibi oldu ve kendim sağıp poşetlere koydum çok rahat
Gzm-- Kubrailkan süt poseti degil de avent in sut saklama kaplari var onlari tavsiye ederim.cunku poset kullan at oluyor masrafli oluyor.ama sut kabi yikayip defalarca kullaniyorsunuz aventinkini ben cok kullandim yine kullanicam iyi ki almisim zamaninda
Mommyandbaby Merhaba, oda sıcaklığında 3 saat, Buzdolabında (0-4 derece) 3 gün, buzlukta (-18derece) 3 ay saklayabilirsiniz
Srsdrs Kbraylmz1 biraz daha detaylı yazar mısınız rica etsem❤️ Bnm sezaryen olucak inşallah süt sağma pompası da almam lazım değil mi?ya bana ne almam gerektiğini nasıl saklamam gerektiğini tam olarak yazabilir misiniz 🌸
CanselUrgnc Srsdrs hayatın ne getireceği belli olmaz bende sezeryanla doğum yaptım erken doğum riskim yoktu erken doğum yaptım sezeryan oldum elektrikli aldım hastanede bebeğim sağıp sağıp götürüyorum hem elektrikli süt getirmesini sağlıyor sagdiginiz sütü buzluğa atıp mesela çıkardıktan sonra su içerisinde eritip kullanılıyor derin dondurucuda 6ay muhafaza ediliyor
Kbraylmz1 Srsdrs benimde sezeryan oldu hamileyken sütüm gelmeye başlamıştı ne olur olmaz almıştım poşet doktorlar ve ebeler ilk 3 günün sütü önemli diyo hep bende bebeğim etmediği zamanlarda sağıp sağıp buzluğa attım boşa akıp ziyan olmasın diye saklama koşulları poşetin üzerinde yazıyor zaten üstüne tarih saat yazıp havasını alıp buzluga atman yeterli sütüm gelmez diye korkma hatta şimdiden kuru incir yiyebilirsin benim sütüm kesilmişti üzüntüden kuru incirle geri geldi hayırlı sağlıklı doğum olsun inşallah 💞
Sevgi-K Kesinlikle alın başınıza ne geleceğini bilemezsiniz benim arkadaşım doğum yaptı planlı ama bir sorundan dolayı bebeği kaveze aldılar 5 gün süt götürdü hazırda bulunsun. Zaten evde olsa bile sütünüzü boşaltmak göğsünüzü rahatlatmak için sağacaksınız her türlü lazım olur
Srsdrs Gzm-- peki nasıl sağdınız ne zaman sağdınız ve nasıl bebeğe verdiniz..lütfen biraz daha bilgi yazabilir misiniz🌸
Gzm-- Srsdrs aventin elektrikli makinasi ile.acikcasi işe baslicam diye 1 ay oncesinde sut depolamaya baslamistim.sagdiklarimi buzluga koyup sakladim.ise basladigimda da devam ettim sagmaya ,sagdigimi buzluga koydum.ve en basta sagdiklarimi sirayla gunluk icecegi kadarini normal dolapta cozdurdum.cozuleni o gun icmis oldu.sutu isitirken de sutu biberonla sicak suya oturtup oyle isitiyorsunuz cevzeye fln koyup degil yani bozulur o sekilde.
Fatmabytr Kubrailkan bende ev hanımıyım ama ne olur olmaz diye aldım kuvoz durumu olabilir ya da anneme bıraktığım zamanlar süt lazım olur belki ilaç kullanırım sütü sağar saklarım diye her ihtimale karşı aldım. Ha işime yaramazsa buzdolabı poşeti niyetine kullanırım😀 bir bloggerda gördüm vişne kompostosu bırakmıştı buzluğa 😀
Srsdrs Kbraylmz1 canm bnm ne kadar pozitifsin 🤤😘 peki o sütleri hangi ara bebeğe içiricem onu anlamadım🙄 sağıp dolaba atıp aynı zamanda emzirsem gece mi vereyim o sağlıklarımı ve biberonla mı vereyim 🙏🏻
EsraBaykara Kubrailkan lazım olur mutlaka. Oda sıcaklığında 3 saat ,buzdolabında 3 gün ve buzlukta 3 ay saklanabiliyor. Buzluktaki için tarih de yazmanız lazım 3ayı geçmemesi için. Buzluk sütü kullanımı için önce buzdolabına alıp erimesi gerekiyor sonra benmari usulü ısıtıyorsunuz. Pompa için ise elektrikli olanlar biraz pahalı. Ekonomininiz müsaitse philips avent çok öneriliyor. Birde süt artmaya başlayınca diğer göğüsten de akıyor. Bu durum için mochi ve lansinohun göğüse tutturulan vakumlu pompaları var ince ince sızıyor hazneye. Onlardan alabilirsiniz. İlerleyen süreçte anne sütünden mama ve yoğurt yapanlar var ek gıda için. Sütü depolayıp bu şekilde de değerlendirebilirsiniz🌺
Azra_Mom Kubrailkan tecrübeli annelere bende danıştım canım sürekli bebeğiyle olan anneler ihtiyaç duymamış ne sağma pompasına ne saklama kutusuna bu yüzden süt toplayıcısı oluyor ya şu mochinin filan ondan bakmayı düşünüyordum biriyle emzirirken diğerinden akma durumunda onu kullanırım diye ama kuzenimde varmış set halinde onun ikiz gebelikti küvezde kalma durumu vs oldu bu gibi durumlarda gerekli bende doğumdan sonra gerekli olursa eşim hemen gidip alır diye düşünüyordum ama kuzenim verince gerek kalmadı sende ilk etapta toplayıcı kullanıp baktın sütün çok olursa o şekilde saklama poşeti alabilirsin süt çok olmazsa zaten gerek bile olmaz emzirmen yeterli gelir işte bunlar hep yaşamayınca muamma garantici bir insanım diyorsan al kenarda dursun hepsi 😂
hukukcuanne_06 Hayatın binbir türlü hali var kuzenim doğumdan birkaç ay sonra ameliyat olmak zorunda kaldı, öyle bi şey yaşarsam diye ben süt depolamak gerektiğini düşünüyorum başlığınız sayesinde dondurucuda 3 ay kaldığını öğrendim kullanırım ben bunu 😅
Fatmanurvehashas Srsdrs sutleri sagip sagip kullanmayinca baska bebeklere bagisliyor anneler. Süt kardesleri oluyor bebeklerin boylelikle. Ben de buzluktakileri henuz vermedim. Biberonla vermeye korkuyorum meme reddi yapar diye
Kbraylmz1 Srsdrs Çok teşekkür ederim 💖 Benim sütüm yeterli olduğu için ben sağıp Buzluğa atıyorum ilk üç günün sütünü Allah korusun bebek rahatsız olursa bağışıklığını yükseltmek için vericem Daha henüz kullanmadım buzluktaki sütleri bir aylık bebeğim. Bir de açıkçası o ilk zamanlar biberonla vermek istemedim Meme reddi yaşamamak için