mom130 Kızlar markete gittim alışveriş yapmaya 5 kg şeker 90 tl olmuş. Şaka gibi ya. Hani herşeyi geçtim de şeker ya şeker. Daha geçen ay 35 olan bu ay nasıl 90 oluyor. Nasıl geçiniyorsunuz? Birikimi geçtim onu artık kimse yapamaz kolay kolay da asgari ücretle kirada hele de çocuk varsa. Allah hepimizin yardımcısı olsun. 😦😦
suscarparimm mom130 Ülkenin nereye gittiği meçhul 😂 allah sonumuzu hayır etsin sadece gidişat içler acısı
Happymami mom130 durumu olan öyle de böyle de alıyor ya durumu olmayan napsın en çok onlara üzülüyorum😔
Smyye1B mom130 Bugün bende pazara gidiyim dedim biber 60lira domates 35 lira şimdi derler mevsimi değil yeme diye kıvırcığın tanesi 20lira şaka gibi inanamadım. 1 liraya aldığım maydonoz bilie olmuş 6 lira şok oldum.
Esraliiii mom130 ben seker bulamadım ki 2 kiloluk bile yoktu bi kilo sekere 19.50 verdim iki kilosu 15 TL olan nasıl hala cıt yok anlamıyormz ramazan bir de oyle kıru kuru Allah vatan millet demekle olmuyor ne paramızın degeri var ne de karsıkıgı gecen kocam bırkac patates havuc kzııma elma salca aldı 50 TL onlarda birer kilo bile degıl amac ne ülkeden bzileri kacırıp Suriyelileri afganları doldurmak mı ülke vahim ötesi vahim halde dğnyanın en pahalı kendi vatandasına olan ülke olduk Hala aynı lkişileri basa getirmeye caksıanların destekleyenlerin Allah belasını versin
Nilufar_1996 Daha üç gün önce bu şoku yaşadık ve iki kiloluk paketler hiç yoktu ben son gördüğüm zaman 37 TL idi 5 kilosi. Alamadık bizde
mom130 Happymami durumu yok ki şuan kimsenin. Ülkenin %60 70 i orta halli. Onlar da kıt kanaat geçiniyo. Eminim ki ayda bir zor et pişiyor şuan.
mom130 Smyye1B yüz liraya sadece meyve ve yeşillik alıp geliyorum ben de. Önceden yüz liraya gidiyordum dolu dolu iki hafta yetiyordu. Bana fırsatçılık geliyor. Bismillah daha yeni tohumlr ekilip bicilmedi bu ne pahalılık. Haram zıkkım olsun. Çiftçi değil tüccarlar veriyor bu fiyata.
mom130 Deletedmom_110 tatlı yapamıyoruz, salata desen lüks, et desen o da lüks oldu. Ne yicex geriye ne kaldı bilmiyorum.
mom130 Esraliiii bütün fabrikalar satıldı. Bunlar daha iyi günlerimiz. Şeker fabrikasınin satıldığı gün hala aklımda. Ne zorluklarla alındı bu ülke geldiği hale bak. Yine başa gelirler millet şuanda da Hz Yusuf’un dönemindeki kıtlığı örnek alıyor kendine. Kafalar bı milyon olan bize oluyor.
Binnur81 Aynn bizde 3 gün önce alacaktım büyük paket kalmamış küçük iki paket aldı eşim we uçuk fiyat soledi şuan hatırlayamadım fiyatını ama ben şok oldum kek pasta yapasim geliyo yağdan şekerden sürdüğüm oluyo 😔😔
mom130 SunnyG bir teneke yağ, beş kilo şeker, beş kilo un, bir kilo biber bir kilo domates geliyor artık bu paraya. Geçiniyorlarsa helal olsun. En çok da onlara hakkımı helal etmiyorum.
ikicocuklubiranne mom130 geçen gün kasaba gittim bir avuç tavuk göğsü sote aldım 20 TL. 2 baget 20 ye yakın tuttu. Kaç öğün yemek yapılır bunlarla
Qwwertyvjh mom130 o kadar pahalı ki her şey gerçekten önceden marketler pahalı ama pazardan 100 liraya biz 2 haftalık yiceğimizi alıyoduk 2 kişi ama şuan gerçekten bi salata yapmaya kalksan yeşillkler bile 50 lira tutuyo bilmiyorum çok şükür hamileliğim boyunca bi şey aşermedim ama kazara bi aşersem altından kalkamıcaz gerçekten halada halinize şükredinciler yok mu deliriyorum tabi ki Allahımıza şükürler olsun ama hak etttiğimiz de bu değil
mom130 Qwwertyvjh aynen ben de öyle 100 liraya iki haftalık dolu dolu dolduruyordum dolabı. Şuan hayal.
Yenianneadayi2208 mom130 kıtlık mı ? Bu insanlar gerçekten ne yiyip içiyorlar neyin kafasındalar hangi kıtlık 😒
Cemreninannesiii mom130 ülkenin bu duruma sürüklenmesinde en ufak payı olana bile hakkımı helal etmiyorum. Bir gelecek planı olmadan sadece günü geçirerek yaşıyoruz. Hep eskiden örnek veriyorlar ya eskiden daha kötüydü diye babam işçi maaşıyla 8kişilik nüfusa bakardı ve biz her hafta pazarımızı da yapardık domates salatalığı çerez niyetine sokakta oynarken yerdik şimdi zeytin bile lüks olmuş, malesef bizim çocuklarımız bizim kadar şanslı olmayacak
mom130 Cemreninannesiii bizim de öyle. Babamın kasayla meyve aldığını hatırlıyorum. Ve en pahalısıydı. Hepsi tek tek kağıtlara sarılmış. Tek seferde dort beş kilo kiraz çilek muz. Çocuklarımız böyle bolluk göremeyecek. O zaman bile o günleri kötüleyrek başa gelmislerdi geldiğiniz noktaya bak.