fatma_ylmz Cogunluk meyve tüketiyorum gebeliğim yeni olduğu için fazla kendimi zorlamiyorum özellikle kahvaltıda simit tarzı migdemi tutacak şekilde kahvalt8 yapıyorum 8glen ve aksamları rutin yemekler yiyorum ama et tavuk ve bunların bulunduğu yemek türlerini yiyemiyorum
CkmkSema Srdm ilk 3 ay sürekli kusan insanlar var ve bebekleri sağlıklı kg alıyor. İlk 3 ay yediklerimizin bir önemi olduğunu düşünmüyorum. 3 aydan sonra her gün sut yoğurt ceviz badem muz peynir yumurta yemeye özen gösteriyorum. Ekstra omega 3 lu fokik asit kullanıyorum vitaminli. Çocuğun belli bir yapısı var ne yemekte aslında cok etkilenmediginu dusunenlerdenim ama elimizden geleni yapıyoruz yinede
ikincicivcivim CkmkSema İşte o ben hem midem bulanıyor hem kusuyorum 12. Haftadayız ne zaman geçecek bu bulantı ve kusma diye bekliyorum
ikincicivcivim Porsuk7062 Canım ilk aylarda hurma önerilmiyor doktorum düşük riski bile yapabilir demişti hatta son ayda sadece tavsiye ederim dedi kolay doğum için hurma tavsiye ediyorlar zaten
Porsuk7062 ikincicivcivim öyle mi bende. İlk aylardayım önceden son aylarda yiyordum şimdiki hamileliğimde de başlamak istiyordum bilgilenmek iyi oldu teşekkürler
CkmkSema ikincicivcivim ben 4 ay her gun kustum yumurta da yemedim. Su an 26+4 um her gun olmasa haftada 5 gün peynirli omlet yiyorum. Haşlanmış yumurta hayatımda yemedim. Doktor da ye de nasil yersen ye dedi. Birde benim suyum az olduğu için her gün havuç suyu içiyorum doktor onerdi
ikincicivcivim CkmkSema 4 ay sonra geçti mi peki? ☺️ Herkese sorayım geliyor bu soruyu cidden yani o kadar bunaltıcı bi şey ki ben de öyle çok yiyebiliyorum diyemem böyle yumurta bazen kokusu rahatsız ederse yiyemiyorum o kadar yoksa hiç bi şeyi hiç yiyesim yok midem hep kötü su içmeye bile korkuyorum içince daha da midem bulanıyor sanki kusuyorum da sonra en azından sizin geçmiş olmasına sevindim sağlıkla büyüsün bebişler inşallah 🥰
CkmkSema ikincicivcivim Evet gecti asiri iştah aciliyor geçince zaten. Tiksinirim faydali olan şeyleri ilk 3 yemeyin bence sonradan yemek zorunda kalınca hiç yiyemezsin bu sefer gerçekten fayda edeceği zamanda
Adileeselvi efelinamoms Aynı bende öyle ekstra bir beslenme programı falan yapmadım ilk gebeliğim de çok dikkat etmeme rağmen zayıf doğdu her bebeğin bir genetiği alacağı bir kilo doktorlar bile diyor bunu yani almayacak da ne yersen ye faydası yok yani tabikide sağlıklı beslenilmeli mutlaka
efelinamoms Adileeselvi elbette sağlıklı beslenilmeli zararlı yiyecekler icecekler disinda cokda abartilmamasi gerektigini dusunuyorum ben
ikincicivcivim CkmkSema Çok doğru söylüyorsunuz cidden tiksindiğim şeylerin o yüzden faydalı biliyorum ama çokta üstüne düşmek istemiyorum kokuyorsa kokuyor yani napayım en azından bulantım geçerse (Amin inşallah) o zaman yerim diye Ümit ediyorm ama kimi de yazmış 9 ay bulantı kusma yaşıyorum diye ilk hamileliğim değil gerçi iki bu ama ilk hamileliğimde böyle olmamıştım zaten o yüzden ne zaman geçer tahmin edemiyorum 🙈
Lalince Srdm Bende 6 haftalık hamileyim balık yiyemiyorum kokusu kendisi yok yani daha öncelerdede böyleydi hele şimdi ağzıma süremiyorum. Çok üzülüyorum haftada iki gün yenmesi gerekiyor biliyorum ama olmuyor yani katiyyen🙄 Ton balıpını salatada bir şekilde yiyebiliyrum. Doktoruma soracagım bir sonraki kontrolde eğerki zararlı değilse ton balığı yiyeyim bari ordan alsın vitamini diyoeum. Sizce ton balığı yiyebilirmiyim. İnternette biraz araştırdım hamileler tükete bilir diyo ama doktora danışmadan daha yemek istemedim. Aranızda yiyen varmı hanımlar 🤗
Asillll Nskyhn abla masallah ben ikizlere gebeyim 3 gün dediklerini yiyemiyorum 😀 Pekmez bal ve reçelden bir süre uzak durmaya çalışın bol kalorili olduğu için peynir süt ve süt ürünleri tüket çünkü kalsiyum önemli bu süreçte 👍🥳
Nskyhn Asillll yemezsem metobolizmam çalışmaz 😢 böyle çok güzel çalışıyor. Bu arada sadece tahin pekmez yiyorum oda kan yapıyor tatlı kaşığı ile 3-4 kaşık anca oda. Başka tatlı yok hayatımızda 🤗 Yoğurt yiyorum ama sütü hala tuketemiyorum tiksindim bu süreçte 🤦🏻♀️
Tupbebekile Yemekle olsaydı benimki doğmadı. Ilk hamileligimde gunde 15 kere en az kusuyordum. 1 bardak su bile içemedim degil yemek tam 6 ay Hic birsey yiyemedim cubuk galete bunlar genelde. 6. Aydan sonra 7 8 kere kusmaya düştü azda olsa yemeye başladım 8. Ayimda gunde 2 3 e düştü daha güzel doyuyordum 9. Ayimda sabah kusmalari kaldı 3.270 kızım doğdu çok stres yapma inan rabbim onu ord koruyor
Beyza_18 Porsuk7062 hurmayı son aylarda doğumu kolaylaştırsın diye önerilir erken zamanlar da yenmemesi gerekir doğumu tetikler
Ccaannsseell Hergün 1-2 tane muz, 1 tane elma, 1-2 tane yumurta yiyorum. Kaşar peyniri ve kuru meyve, kuruyemiş sık sık tüketmeye çalışıyorum. Akşamları da Allah ne verdiyse 😂
bebegim42_ Srdm 11+3 üm sadece salatalık ve yeşil elma ha arad canım çekerse yoğurt bulantıdan 5 kilo verdim ama bol su içiyorum