Srdm
Kuruyemiş seçerken çiğ kabuklu seçmeye dikkat edin ki hem bebeğe faydası olsun hem de paranız çöpe gitmesin. Ceviz badem kabak çekirdeği yerfıstığı iğde… (İgdeyi midem bulaninca kullanıyorum mide asidini kontrol altına alıyor üstelik c vitamini oranı çok yüksek). Ceviz ağır geliyorsa şahane bir çözümüm var; kabuklu haliyle ertesi gün yiyeceğim cevizleri bir kaba alıyor su dokuyoruk üzerlerine. 24 saat sonra tazecik körpe bişey dönüşüyor içi. Çok lezzetli oluyor.
Bolca yeşillik (salataya az az roka tere dereotu maydanoz nane ıspanak koyuyorum her birinden yemiş oluyorum. Üzerine magnezyum kalsiyum için iki tatlı kaşığı çiğ kabuklu susam döküyorum bir de zeytinyağı)
bulabilirseniz yabani bahar otlar hem mide bulantısı yapmiyor hem mineral vitamin açısından zengin hem de hormon ilaç yok. Tam mevsimi. Semt pazarlarına akmaya başlar kenger ebegümeci hardal otu su teresi ve daha pek çokları.
Yumurta kemik ilik suyu çok iyi olurdu ama mideniz bulaniyormus. Geçince başlarsınız.
Gebelik boyunca aç karnına bir kaşık zeytinyağı içmek kabızlığı hemeroit ve bundan kaynaklı varisleri başlamadan önlemek anlamına gelir. Ben ilk zamanlar önlem aldım sorun yaşamadım üstelik normalde kabızlığa yatkın olmama rağmen. Gebelikte kabızlık hemeroit buna bağlı bacaklarda varis cok yaygin.
Günde 1 saat yürüyüş gebeliginizin de dogumunuzun da kolay geçmesini sağlar. Ayrıca sindirim sorunlarınızı düzenler.
Bunlar aklıma geldi