Nurcantas65 Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum arada tatlıyı kaçırıyorum 😅 su,süt,meyve,kaşar,kuru yemiş yemeye özen gösteriyorum
ebru2871 Srdm canım şuan ne yersen ye bebeğin şuan senden beslenmiyor 14.haftada zaten mide bulantın geçer o zaman daha sağlıklı şeyler tüketirsin
Mom727373 sudenur_emre57 Bende de tam tersi oldu. Soğan sarımsak tuketmiyordum ve dokunuyordu bana gebelik öncesi. Gebelikle birlikte canım o kadar istiyordu ki kurusoğan ya da yesilsogan doğrayıp pişirip nasıl yiyordum 😍😄 gebelik öncesi turşu çok severdim. gebelik boyunca hiç yiyemedim. Baharat hiç sevmezdim gebelikte sevdim. sahiden herkesin süreci farklı geçiyor.
Suledagli Srdm kuzum neredeyse 7 haftaligim ve herseyden midem bulanmaya başladı kokuya gelemiyorum yemek yiyemiyorum zar zor inşallah seninki hafif geçer
Seherdogan47 Suledagli kaçıncı haftada mide bulantınız başladı acaba. Ben 6 . Haftamın içindeyim ama hiç midem bulanmıyor. İlk hamileliğimde kzıımda ilk haftalarda midemin bulmadığını hatırlıyorum ama kaçıncı haftada hatırlamıyorum. Cinsiyet tahmini yapıcam bu şekil de o yüzden soruyorum 😃
Oslemasel Srdm ben de 6 haftalığım hiçbir şey yiyemiyorum nerdeyse, tuzlu çubuk elma portakal muzla bastırıyorum mideyi, 3 aydan sonra mide bulantım bi geçsin düzene sokarım. Kendimi zorlamıyorum açıkcası
Seherdogan47 Oslemasel o kadar erken mi başlıyor mide bulantısı. Benim de midem hiç bulanmıyor neden acaba. İlk kızımda midem bulanıyordu. Ama şuanda 6 haftanın içindeyim hiç belirti yok. Neden acaba
tulay33 Porsuk7062 hurmayı münkünsr son ayda yiyin,dogumu kolaylastırdıgı için erken doguma sebeb olabılır…o yuzden son ayda tüketin…bebek zaten son 3 ayda kılo alıyor…o yüzden muz,pekmez,süt ve süt ürünleri,meyve,balık bunları tüketmeye calıs,bebek topalak gibi doğar inşAllah…
Glbn34 Srdm kuru üzüm, ceviz, yoğurt, süt, havuç, fındık, bol su bunları her gün tüketiyorum. Armut, elma, kivi ve portakal çok tüketiyorum aksamlari yemekten sonra özellikle. İlavetende canımın çektiği herşeyi yiyorum abartmadan.
merveyildrm Srdm canım şuanda bebeğin senin depolarından besleniyor yani senin yediklerinden bi vitamin almıyor 12. Haftadan sonra beslenme daha önemli kendini çok fazla zorlama zaten ilk aylar zor zamanlar oluyor yine sağlıklı beslenmeye çalış ama yiyemediğin tiksindiğin şeyleri de yemeye çalışma. Yeşil mercimek bebek için çok faydalı besin değeri çok yüksek bebeğe kilo aldıran anneye kilo verdiren bi besin benim doktorum hergün yememi şartladı ve hergün 1 kilo ev yoğurdu yiyorum. Yeşil mercimek duru yada torku olmasına dikkat ettiriyor. Birde yeşil mercimek yemek olarak yenmiycek 24 saat suda bekletilip 15 dk az suda suyu çekene kadar haşlayıp salataların içinde filan tüketebilirsin. Ben öğlenleri tüketiyorum. Ve ceviz çok önemli cevizi de yerken kırarsan daha iyi önceden kırılmış iç ceviz yeme yerken kırmaya çalış.. lifli gıdalar yemeye çalış kızarmış yağdan uzak dur ekmek siyez ye günde 3-4 ince dilim. Yemekleri kavurarak değil haşlayarak yaparsan besin değerlerini kaybetmezler. Her öğünde protein almakta önemli tabiki hergün bu tarz beslenemiyor insan ama genel olarak dikkat edip belli başlı şeyleri rutin haline getirebilirsin. Yoğurt ceviz ve yeşil mercimek gibi bunların 3ü önemli :)
Oslemasel Seherdogan47 benim de arkadaşım sizin gibiydi ilkinde çok kötü ikincisinde normale dönmüştü. Bünye alıştı belki de
Seherdogan47 Porsuk7062 ama anne ne kadar kilo alırsa bazen bebek kilosuz olabiliyor. Ne yapsak be bebek kilo almaz bence. Normal 3500 filan doğsa yeter zaten. Bazı anneler zayıf hiç kilo almıyor bebekleri baya iri. O elimizde degil yani
Porsuk7062 Seherdogan47 3.500 kilo gayet güzel bir kilo benim kızım 2.650 doğdu düşük kiloda doğdu. Nasıl bizim elimizde değil. Anne abur cubur gerekli gereksiz şeyler yerse kendisi kilo alır çocuğu beslenmez. Eğer ki anne çocuğun kilo alacağı besinleri tüketirse mesela yumurta, yoğurt, ceviz, badem, et,süt gibi ürünleri bol bol tüketirse bebekte kesinlikle kilo alır. Bu bizim elimizde olan bişey
Seherdogan47 Porsuk7062 He anladım. Ben hep 3700 3500 kilolarda bebek gördüm. Pramütüre hariç hiç onun dışında zayıf bebeğe denk gelmedim. O yüzden tüm bebekler 3 ve üstü doğar sanıyordum. Allah korusun bazen bebek besin alamıyor demek ama sizin yüzünüzden değildir inanınki yeterli besin kan ulaşmamış belkide. Tabiki de sağlıklı beslenmek anneye ve bebeğe çok iyi gelir sadece demek istediğim çok fazla yemek yemek de iyi degil bebek kilo alsın diye yeterince ve sağlıklı şeyler yenebilir. Ben eve ekmek aburcubur bile sokmuyorum hamileyim diye karbonhidrat ve kola cips yemek zorunda degil kimse. Yeterince normal eskiden ne yeniyorsa balık et yoğurt sağlıklı şeyler yese zaten kendi de bebeği de iyi gelir insallah
Limonzeytin Srdm Avokado salatası yap,yeşil sebzeler,kuru baklagiller.bol su iç. Mide için taze nane yaprağı 4.5 dal çiğne ye iyi gelir
bsrshn1215 ebeyle_gebelik İnsatgaram sayfami yeni açtım ve hergğne bir bilgi paylasıyorum tüm gebelerin guzel faydalı doğru bilgi alması icin rica etsem sayfama bakar msınız takip eder misiniz 🌸 gayet açıklayıcı ve net bilgiler . Dm de atabilirsiniz paylastıklarımın da faydası olacaktır muhakkak . Tesekkur ederim saglıkla gelsin bebekleriniz 🌸
Porsuk7062 Seherdogan47 ben hatayı kendim yaptım benim çocuğum normalde aşırı derecede tombik gözüküyordu ultrasonda ama ben en son haftalar bile bile az yedim doğumun kolay olsun diye yani Ben çocuğumu bu hale getirdim. Şimdi 2 yaşında çok şükür kilosu ve boyu gayet güzel.