alya5 doğumhane ortak bir alan değil o açıdan çok mükemmel daha önce yüksek ihtisasta doğum yapmıştım berbattı orası şehir hastanesinde özel odaya alıyorlar banyon tuvaletin sana ait yanında refakatçınla doğum sancını o odada karşılıyorsun nstye bağlayıp yatırıyorlar arada gelip nstye açıklığına bakıyorlar açılman tam olunca refakatçını odanın dışına alıyorlar seni hiç kaldırmadan yatağında doğurtuyorlar yatağa bir aparat takılıyor çatal gibi oluyor yatağın uç kısmına kayıyorsun bacaklarını oraya koyuyorsun ebenin yardımcı personel kadınlar biraz fazlaydı orda küçük çaplı bi şok yaşadım ama :)) bikaç teyze de izledi doğumu 😅 ihtisasta sadece ebe yaptırmıştı yanında stajyer bir kız vardı o kadar :)) ama burda çok kompleks çalışıyorlar ebeye alet edevatı malzemeleri hızlıca getirip yardımcı oluyorlar herkes Güler yüzlüydü ebe zaten seni yönlendiriyor nefes al ver ıkın şeklinde mümkün olduğunca ebenin dediklerini birebir yaparsan hiç sıkıntı olmuyor :)) bebeğim doğunca hemen karnıma koydular dokunabilirsin dediler sonra bikaç dikişim vardı onlar atılırken tek ebe ve ben kaldık bebeği dışarı almıyorlar yine senin odanda boy kilo ölçüp havluya sarıp gittiler dikişim bitince refakatçım giydirdi pandemi dönemi diye ellemiyorlardı çok bebeği şuan hemşireler giydiriyordur diye düşünüyorum canım hepsi bu kadar refakatçını odaya alınca zaten tansiyon vs bakıp herşey yolundaysa tekerlekli sandalyeyle kalacağın odaya kadar götürüyorlar sizi bu kadar