Aysenur3112 3 lu taramada down sendrom ihtimali yüksek çıkmış ayrıntılı ultrason da da bağırsak parlakliligi çıktı ihtimal verdiler aminosentez sıvısı aldırmami önerdiler istemedim bu durumu yaşayan varsa yardımcı olabilir mi moralim bozulmasın diye artık doktora da gitmiyorum 27. Haftadayim
hunilimom Aysenur3112 3 Lu test yaptırmadım 2 li yaptırmıştım temizdi ama detaylı da hem bagirsak hem kalp parlaklığı çıkmıştı doktor sadece bu 2 si yeterli degil daha fazla sebep olması lazım demisti ki kalp parlaklığı %80 her bebekte olup anne karnında geçiyormuş ki geçmişti sonuçları başka doktora gösterin isterseniz içiniz rahat olur
Aslan02 Aysenur3112 rabbim herseyin hayırlısını versin canım. Bu süreçle ilgili bi bilgim yok malesef. Ablamın cocugunda ense kalınlıgı fazla cıkmıstı ama sapasağlam doğdu çok şükür.☺️ Kendini ve bebeğini hiç stres etme ne gelirse Allahtan.
berjerdekikaolikalev Aysenur3112 canım ikili testin normal çıktıysa üçlüyü yaptırmasaydın keşke çünkü o yanıltıcı ve gereksiz bir testmiş gelişmiş ülkelerde kullanılmıyormuş bile içini ferah tut bence bebeğin gayet sağlıklı bu mübarek günler hürmetine inşallah sağlıcakla bebeğine kavuşursun
Perayl Aysenur3112 nifty test diğer adıyla feral dna testi yaptırın. Araştırın sonuçlarının doğruluğu yüzde 99. Sizden sadece 1 tüp kan alıyorlar. Üçlü ikili dörtlü tarama testleri tanı değil adı üstünde tarama testi… doktor kontrollerine gitmeyerek kendinize ve bebeğinize zarar verirsiniz. Korkmayın gidin önlemleri alın okuyun araştırın. Belki de hiç öyle bir durum yok. Dert etmeyin nifty test biraz pahalı ama kesinlikle öneririm.
Aysenur3112 berjerdekikaolikalev teşekkür ederim canım inşallah rabbim hepimizin yardımcısı olsun Allah razı olsun ikili taramam temiz çıkmıştı 3 luyude yaptırdım ama temizdir diye sonuç almamıştım ayrintiliya girdim daha sonra bağırsak parlakliligi çıktı bu cuma şeker yüklemesi için gitmiştim 3 lu tarama sonucumu da orda öğrendim down sendrom riski yüksek çıkmış hayırlısı olsun inşallah çok sağol
Asil28 Aysenur3112 iki yeğenim içinde down sendromlu, kalpleri dışarda, bağırsakları şöyle böyle dediler. Ablam tehlikeye girdiğinden dolayı almak istediler ablam ve eniştem izin vermedi. Paşalarım benim şimdi biri 10 yaşında diğeri 6 yaşında aslanlarım sapasağlamlar 🙏
gulkhrmn Aysenur3112 bi ara youtubede bi vidyo izlemiştim onunda 3lü testi yüksek çıkmıştı ordaki kadın ümraniye devlet hastanesinde kan tetsi yaptıklarını söylemişti onun sonucunda negatifti istanbul içi iseniz bi araştırın isterseniz siz içinizi ferah tutun rabim sağlıkla bebklerimizi dünyaya getirmeyi nasip etsin
Aysenur3112 gulkhrmn yok malesef ankardayim teşekkür ederim Allah razı olsun hayırlısi olsun inslalah
Kandil nifty testİ yaptır canım. Hem kolay hem rahat edersin. Ben pazartesi amniyosentez yapcam. İnsanların anlattıklarına çok takılma, her kafadan bi ses çıkıyor. Banada yapma etme diyorlar ama doktoruma güveniyorum, yaptıracağım…
Aysenur3112 Kandil o testi ilk defa duydum nerde yapılıyor doktorlar hiç bahsetmedi aminosentez de aldırmak istemiyorum gittiğim bazi doktorlar o sıvıyı doktorların kullanmak için aldığını söyledi bebek kayıpları yada erken doğum olabiliyormuş rabbim hepimize şifa versin inşallah Allah yardımcın olsun seninde
Aysenur3112 Evinru kalp parlaklığı gözükmedi bende bağırsak parlakliligi gozukmustu ayrıntılı ultrason da gozuktukten sonra özel doktorlara gittim ben parlaklık göremiyorum demişti geçip geçmediğini net olarak bilmiyorum perinatolojiyle görüşmek gerek
Kandil ebegebe Canım biz de bebeğin burun kemiğini yani nazal kimini görememişlerdi. Ben de kan testini yaptırdım. Çok şükür temiz çıktı. Ama bebeğin burun kemiğini hala görmedikleri için içim rahat değil. Doktor illaki amniyosentez yaptır demiyor. Çünkü bazen böyle durumlarla karşılaşılıyormuş doğuma kadar hiç burun kemiği göremedikleri oluyormuş ama bebek sağlıklı doğuyormuş.Ama ben genede başka bi sorun varmı diye düşünmekten kendimi alamıyorum. O yüzden amniyosentez yaptıracağım.
Cano26 Aysenur3112 merhaba benmde bebeğimde bağırsak parlaklığı görüldü amniyosentez bendende istediler ama yaptırmadım içini ferah tut allahın izniyle birley olmaz pazartesi kontrolüm var bakalım geçmişmi benm testlerim ense kalınlığı herşey normal çıktı sadece bağırsaktaki parlaklık oda geçer allahın izniyle testlerede çok takılma doğruluk payı çok yok o testlerin
Aysenur3112 Cano26 benimde öyle bende pazartesi gidicem perinatolojiye inşallah hiçbir sorun yoktur sağlıklica kucağımıza alırız sen kaç haftaliksin canım
ebegebe Aysenur3112 bende de bağırsak parlaklığı var 20.haftadayım ama ben nifty test yaptırdığım için down şüphesi yok sadece başka hastalık olabilirmiş ona canım sıkılıyor ☹️☹️
Esrahan Aysenur3112 benimde 2 Li risksiz 3 lü riskli çıktı detaylıda da burun kemiği biraz küçük alt sınıra yakın dedi. Bana da fetal DNA önerdi 4750 TL dedi o parayı verip yaptırmadım nasip neyse o olur dedim şu an 34 haftalığız Rabbim hayırlı sağlıkla sıhhatle kavuştursun inşallah hepimizi
Sevdanindogasi Aysenur3112 merhaba benim tarama testlerim temiz çıkmıştı ama detaylı ultrasonda ekojenik odak yani kalpte pırıltı görmüştü ve doktorum down sendromlu çocukların %18 inde göründüğünü söylemişti Prof a yönlendirdi. Prof da detaylı ultrasonla baktı. Eskiden ekojenik odak down sendromu belirtiler arasında sayılıyordu ama sonradan bu tez çürütüldü dedi. O zaten ileriki dönemlerde kendiliğinden kapanacak dedi. Kızım 2,5 yaşında şimdi çok şükür herhangi bir sıkıntısı yok. Tarama testlerinde down sendrom ihtimali çok yüksek olup amniyo sentezde temiz çıkanları çok duydum. İçinin rahat etmesi için yaptırabilirsin ama kalbindeki ve bağırsaklarındaki pırıltıya hiç takılma bence
Aysenur3112 Sevdanindogasi aminosentez sıvısı da çocuk için tehlikeli olabiliyor düşüğe yada erken doğuma bende ozellere gittim öyle bir parlama göremiyorum dediler 3 lu tarama sonucumu almamıştım daha önce yani ayrintilida çıkmıştı 3 lu tarama sonucumu bilmiyordum cuma günü şeker yüklemesi için gittiğimde öğrendim dön sendrom yüksekliğini teşekkür ederim canım