FKHA Tsh değerim gebeliğimin basında yüksek çıkmıştı ilaç kullanmaya başladım düşmediği için 50 mg yükselttik. Fakat 2 aydır tsh bakılmıyor doktor son 2 kontrolümde sadece ilacı kullanıp kullanmadığımı soruyor düzenli kullanıyorum. Ama her ay bakılması gerektiğini bilmiyordum doktor da tekrar bakalım demedi. Yani kızlar anlayacağınız 2 ay bakılmamak kötü sonuçlar doğurur mu. Pazartesi ilk iş kan vereceğim doktorumu da ilk iş değiştireceğim
Nurcannnnnn FKHA kesınlıkle baktırmalısın ben 20 gunde bakılıyor bazen duzenlı kullansan bıle deger dusmuyor aksıne yukselıyor benımkı gıbı
Esmaaa33 FKHA ben de ayds bir veriyorum 50 mg la başladım şuan 125 mg çok az düştüğü için siz bir an önce ölçüm yaptırın
edis22 FKHA ben hamileigimden once yukselmisti ilac dozunu ayarladi dahiliye dr sonra hamileligimi ogrendigim zaman tsh da verdim duzelmisti. Bu durumu kadin dogum dr’umlada paylastim ilaclari ayni sekilde devam et dedi. 5 ayima kadar bana hic tsh testi yapalim falan demedi. Ben kendim tedbir amacli yapalim hocam dedim ve o zaman dr aaa evet her ay yapmamiz lazim dedi! Gunaydin kis uykusundan uyandirdim dr’u🤦🏻♀️. Sonra bi katik tsh 25e firlamis. Dahiliyeye gittim dozumu yukseltti 10a dustu. Pazartesi tekrar tiroid bolume gidip kan testi verecem insallah iyice dusmustur. Bende kadin dogum dr’umu degistim artik. Anlayacagin kendin kendi dr’un olacaksin yoksa dr’lar uyuyorlar😒
edis22 Nurcannnnnn ayni benim yasadigim durum. Ben ilac dozumu yukseltti 1ay sonra tekrar tahlil yaptim hala dusmemisti ve hala 25deydi. Sonra ilaci kahvaltidan cok erken icmeye basladim ve daha iyi etki gosterdi ve 10a dustu. Pzt tekrar verecem bakalim ne kadar olmus
DemirinAnnesiiii Ayda 1 düzenli olarak bakılması gerekir gebelikte tsh çok önemli ben sırf sağlıklı bi gebelik geçirebilmek için 1 yıl uğraştım normal değerlere düşmesi için aman sakın ihmal etme lütfen
Gul0691 Benimde 4,96 çıkmıştı bir ay 25mg kullandım 9 haftalık hamıleyim dün gittim 4,60_a düşmüş boşu boşuna kullanmışım hayır 50mg niyr vermıyosunki yani yetmemiş 25mg ,artık 50mg kullanmaya başladım bugün itibariyle inşallah bende geç kalmamışımdır
FKHA Nurcannnnnn insallah canım değiştircem mutlaka hem bu tsh cok cok yüksek olursa problem oluşturuyor diye biliyorum Allah korusun
FKHA edis22 inanamıyorum doktor mu gerçekten bunu yapanlar 😞 bana 2 aydır bakılmıyor çok yükselmemiştir insallah pazartesi kan vereceğim hemen. İnsallah sizinki de düşmüştür 🙏🏻
Nurcannnnnn edis22 aynen hatta dr ilaçları mı kullanmıyorsun dedi şok oldu aksine değerlerim daha yükselmişti ilaç markasını değitirdi dozu arttırdı 2 ay sonunda duzeldı cok şukur şimdi 20 günde bir kan veriyorum kahvaltıdan en az 1 2 saat once içiyorum sanada gecmıs olsun canım 🤲🏻
edis22 Nurcannnnnn evet kahvaltidan cok once icmemiz lazim oyle daha iyi etki yapiyormus. Tsk ederim sizede gecmis olsun🙏🏻 bebislerimize zarar gelmesinde gerisi onemli degil🤲🏻😇