iremunl
Canım tabi ki yaptırıp yaptırmamak tercih meselesi.
Ben diyette gibi besleniyordum.Rafine şeker tüketmiyordum.Beyaz un tüketmiyordum.Hazır paketli gıda tüketmiyordum.Hep doğal beslenmeye çalışıyordum.Ailemde şeker olmaması rağmen ilk 50gr yükleme testinde sınırın üstünde çıktı.Sonra 100 gr yaptırdım biraz zorladı ama çok şükür onda tek bir değer yüksek çıkınca doktor aynı şekilde beslenmeye devam et,salma kendini ama çokta kasma,ekstra diyete gerek yok dedi.Anne ve bebek için gebelikte şeker çok riskli bir durum.Erken doğum olmasına,aminyon sıvısı fazlalığına,Bebeğin kilolu doğmasına,normal doğumu zorlaştırmaya,bebekte gelişim geriliğine,bebeğin doğduktan sonra şeker hastası olmasına,bebeğin doğduktan sonra ani şeker düşüşleri yaşayıp hipoglisemi olmasına,böbreklerinde sıkıntı olmasına neden olabiliyor.Anne de aynı şekilde karaciğer ve böbreğinde sıkıntılara,eğer dikkat edilmezse doğumdan sonra kalıcı şeker hastalığına dönüşmeye neden oluyor.Şeker yükleme testinin temel amacı bunları en aza indirgeyip önlem alabilmek,eğer senin beslenmeyle önüne geçemediğin bir yükselme varsa insülinle normal seviyelere getirilmeye çalışılıyor.Çoğu insanda doğumdan sonra geçiyor.Korkutmak istemem ama son haftalarda ki fetal ölümlerin çoğunun nedeni de gestasyonel yani gebeliğe bağlı şeker olması diyorlar.
Allah hepimizin hakkında hayırlısını,sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 🙏🏻🍀