beyzakaralar Güzel anneler kaşıntım var diyordum ya dün doktora gittim hamilelik kolesterolum çıktı 33 haftaligim diyet yaparsan geçer geçmez ise 37 haftalıkken alırım dedi 😑 bilgisi olan varmı yada kolesterolu çıkan varmı acaba ne yapmalıyım sizce
benimmdunyamm beyzakaralar Kolestrol çok yağlı hayvansal gıdalar tereyağ kuyruk yağ margarinden fazla yükseliyor onları kisarsan düzelir
tarumar beyzakaralar ilk gebeliğimdede bu gebeliğimde de kolesterolüm çok yüksekti hep. sıkıntı olmadı zaten doktorlar da hamilelikte yükselebilir diyorlar ilaç vs kullanmadım hiç yediklerine dikkat edip yürüyüş yapmak iyi gelir. Sağlıkla kucağına alırsın insallah
M_kemal beyzakaralar Hamilelikte kolesterolün bir miktar yükselmesi çok normal ama yine de dikkat etmenizde fayda var. Daha fazla yükselip sizi ve bebeğinizi tehlikeye atmamak için doktorunuz alırız demiş olabilir. Yürüyüş yapabiliyorsanız yapın ve yağlı yemeklerden uzak bir diyet uygulayın.
Mammy12 beyzakaralar canim zaten normal hamilelikte benim doktorum hamilelerde kolestrol bakılmaz dedi yüksek çıkacağı için. Dogurduktan 2 ay sonra geçer merak etme💕
Deletedmom_110 Bilgim yok üstte kalsın canım da şey sormak istiyorum bu kolesterol nasıl oluyor çıkıyor yani ne yapmak gerekiyor çıkmaması için ilk kez duydum bunu
beyzakaralar Deletedmom_110 vala benim heryerim kaşıntı oldu acayip şekilde heryerim yara bere oldu hamilelik kolestezi mi ne deniliyor Muş cocouk safraya baskı yapiyormus ondan oluyormuş o kasintida
AyazAsya Benimde yüksek çıktı biraz ama sağlık ocağındaki ebe normal bişi olmaz hamilelikte yükselebiliyo demişti benim 2. Gebeliğim ilk gebeliktete yükselmişti o yüzden çok sıkıntı yapmadım kadın doğumcuya daha göstermedim ama ebe dikkat et dedi sadece
AyazAsya beyzakaralar hayır öyle bi durum olmadı geçen hafta yaptırdım kan testini ebe hiç erken alırlar falan demedi
tarumar beyzakaralar bilmiyorum ki benim kolesterolüm hiç 500 altına inmedi öyle bişey de söylemediler 🤷🏻♀️ Şuan da 35 haftalığım devlet hastanesine gidiyorum
Kubraa5353 beyzakaralar bunun aynısı benim yengemde oluyor. Bu durum karaciğerden gelen enzimleri etkiliyormuş ve bebeği zehirleyebiliyormuş sanırım. O sebeple erken alınıyor. Biz ilk hamileliğinde bilmiyorduk çocuk kendisi erken geldi zaten. 36 idi sanırım. Bir sorun olmadı çok şükür. 2. De doktor 37 de sancı ile doğurttu bebeği canım. Doğumdan hemen sonra geçiyor kaşıntılar merak etme.
Extreme34 tarumar ben de tahlil yaptırdım sonuçlara e nabizdan bakayim dedim kolesterol 280 çıkmış kaydiyo risk falan yazıyor korktum.Ben şekerden ötürü hep diyetteyim yağlı da yemiyorum neden çıktı ki diye endişe etmiştim.Gebelikte mi artiyormuş?umarım zararı yoktur.
beyzakaralar M_kemal kaşıntı için ne yapacağım peki krem verdi ama hala aynı iki günden beri kullanıyorum
tarumar beyzakaralar kaşıntı gebelik kolestazından dolayı olmuştu ilk gebeliğimde. Bunda bu haftaya kadar ara ara kaşındım ama değerlerim sınırda çıktı çok şükür bi sıkıntım yok
M_kemal beyzakaralar kortikosteroidli tedavi uygulanır doktorunuzun verdiği krem bu yöndedir muhtemelen. Kullanmaya devam edin, geçecektir
tarumar beyzakaralar canım ursolfalk gibi bi ilaç kullandım vitaminleri falan bıraktım yinede değerlerim düşmeyince 37 haftada Doğumu başlattılar. Bunda da kaşınmaya başladım ara ara kontrol ettiriyorum değerim sınırda beslenmeme dikkat ediyorum protein ağırlıklı besleniyorum ekmek tuz yağ uzak durmaya çalışıyorum ağrım olsa bile ağrı kesici kullanmamaya çalışıyorum bir ara antibiyotik verildi 2 doz kullandım kaşınmaya başlayınca hemen bıraktım ilaçlar karaciğeri yorup değerleri yükseltebiliyor. Kolestaz İlacı verildiyse kullan mutlaka İnsallah seninde değerlerin düşer zamanında kucaklarız bebeklerimizi 🤲🏻
beyzakaralar tarumar sadece krem verdi ve vitaminler verdi başka ilaç vermedi 1 hafta dene geçmez ise ilaç veririz oda tehlikeli dedi malesef
tarumar beyzakaralar hmm belki çok yüksek değerler değildir geçmiş olsun insallah sağlıkla kucağına alırsın
Kubraa5353 beyzakaralar ben doğuma kadar kaşındı diye biliyorum yengem canım. kolay gelsin sana da. Banyo yapmak iyi geliyor diyordu. Yatmadan önce ılık duş alabilirsin.