Cananyildiz Kızlar bulunduğum yerde bu aşıdan yok ailemin yanına gidince vurulsam 14 haftalık olacağım yeterli olur mu veya 2. Doz zorunlu mu çünkü 2. Doz 4 hafta sonra yazıyor internette. Doktoruma da soracağım
minik22 Cananyildiz bana tek doz yaptır yeter hatta ona da gerek yok demişti sonra yaptırmadım öyle arada kalıp ateş falan yapıyor diye korktum 🥲
Bayancorek Cananyildiz 14. haftada yapmazlar, belirli haftalarda yapılıyor ilk doz 20. haftada ikinci doz ise 24. de yapılacak benim.
Cananyildiz Deletedmom_110 Kıbrıs ta yaşıyorum canım burda yokmus tetanoz aşısı. Internette 12. Haftadan itibaren yazıyor bende o yüzden öyle düşündüm
Zeyna27 Cananyildiz yok kuzum git sor istersen sağlık ocağında bile soruyor 20. Haftaya geldin demi diyor bende 20. Haftamda ilk dozumu oldum 1-2 haftaya 2. Dozumu olacağım
minik22 Cananyildiz yani o evde veya sokakta doğum olursa diye dedi doktor hani paslı bileyle bebek kordonu kesilirse diye ama günümüzde pek mümkün değil dedi ameliyat ortamında paslı bi şeyin bulunması 🤷🏻♀️ doğuma kadar da elini falan kesmemeye dikkat edersen sorun olmaz bence
byzogrtmn Cananyildiz kesinlikle yaptırmanız gerekiyor. Doğum ortamı her ne kadar steril olsa da nolur normal bebeğinizin kordonu kesilmesi bile riske girebilir
bilginsmomm Cananyildiz 19. haftada aile hekimim aradı tetanoz 1.doz için , bir ay sonra 2.dozu boostrix diye bir aşı yaptılar içinde boğmaca da var dedi doktor bebeği koruması içinmiş
Cananyildiz minik22 yani zaten baska carem yok canım suan gideceğim haftam denk gelmiyor üstelik 2 doz Allah korusun . Üstelik burda kimse vurulmuyor demekki sorun yaşanmıyor
minik22 byzogrtmn doktorum yaptırmasan da olur deyince yaptırmadım işte hep onu dinledim hayırlısı Allahtan 🙏🏻
Cananyildiz byzogrtmn canım yaşadığım yerde yok malesef yaptıramacagm. 14 15 haftalarda ailemin yanina gidecektim haftası uymuyor gidip aşi olup tekrar dönebilecek durumda degilim Kıbrısta yaşıyorum. Çok çok şart olsaydı burdada olurdu galiba burdada binlerce kadın doğum yapıyor artık yapacak birşey yok 😓