• Doğum
  • Kusmak açılmayı kolaylaştırırmış

Ozge_ll ya bana geçen bunu eltim dedi bende ilk defa duydum. Çok mantıklı gelmedi bana açıkçası. Ona da bir yakını demiş hatta miden bulanmıyorsa bel zorla demiş😂😂 o nasıl bişeyse 😂😂

Ozge_ll suni sancı verilince zaten istemsiz titreme kusma vs oluyor buda açılma olduğunu gösteriyo demişlerdi

Ozge_ll doğum sancim başladığı vakit, evde 6 saat sancı çektim bu süre içinde mide bulantısı yaşadım ve kustum. Hastane gittik ebeye söyledim kustum diye, iyi dedi o açılmayı kolaylaştırmıştır gibi bir şey söyledi yani olması gereken bir şey gibi anladım ben, normalmiş. Hastanede de ikinci kez kustum. İki saat iicnde doğum yapmıştım. Bilgiler yanlış yorumlanıyor sanırım. Ebe bir arkadas varsa daha iyi bilgi verirdi. Sancı esnasında mide bulantısı olması ve yaşanmasi normal 🤔

• Dark bunu yanıtladı.

Ayse_35 size katılıyorum. Açılma neden kusma sonuç bence

Ozge_ll bende ilk doğumda kusa kusa doğurdum her kusmada açılma olmuştu ama tabi bu herkese göre değişir bi kolaylık belirtisi mi tartışılır 😒

ilk doğumum da sancı çekerken kusuyordum bana da açılma hızlı ilerlediği için kusuyorsun demişlerdi hamileyken kusmakla alakasiz bence söyleyenler dogumda kusmaktan bahsetmiştir sanki

biranneeeeeee Zonguldak’ın ilçesi,benim arkadaşımın adı ve soyadıyla aynı ismin şaşırdım 😇😁

Ozge_ll canım ben suni sancıyla doğuma başladım doktor bana açılman oldukça miden bulanabilir dedi yani aslında kusmak doğumu kolaylaştırmıyo açılmanın olduğunu gösteriyo 🙂

Onun doğrusu hızlı bir açılma sebebiyle kusmanın oluşması aslında. Yani kustukça açılmıyorsun aslında birden açılma yaşandığı için kusuyorsun