Eliff19 Kızlar doğum öncesi lavman hakkımda bilgisi olan var mı ? Hastaneye gitmeden sancılar başladığında evde kendimiz yapsak olur mu ? Herhangi bi yan etkisi yok diye biliyorum ama o an yapmak doğru mu hastaneye mi bırakmalı ? Yapmakta oldu mu daha önce
[silindi] Eliff19 herkese yapılmıyor diye biliyorum canım, ben ağustos ayında doğum yaptım 17 saat sancı çektim ama lavman yapılmadı ve büyük abdestimi de yapmadım
Shzdgn Eliff19 iki normal doğum yaptım ilkinde hastaneye de yapıldı evde yapılır mı bilgim yok ikincide lavman yapılmadı
Eliff19 Shzdgn farklı hastaneler mi ? Neye göre yapılıyor acaba ? Yapılmadığında ıkınırken sorun olmadı mı
SutlacimiYedimmiBen Eliff19 normal doğum oldu kaçırma oldumu bilmiyorum o baskıyla bebekle beraber başka şeylerde çıkabilir tabi ama o an o aklına bile gelmiyor
Shzdgn Eliff19 aynı hastanede doğum yaptım ıkınırken sorun olmadı neye göre yapıldığını bende bilmiyordum
Eliff19 Shzdgn çok çekiniyorum bu konudan ya 🙈 hastaneye gitmeden önce evde yapmayı düşünüyorum hatta ama sakıncası var mı yapılabilir mi bilmiyorum. İnternette de doğum öncesi için bi bilgi bulamadım
Shzdgn Eliff19 cekinecek bir durum değil basit birşey anlamıyorsunuz bile kısa sürüyor kafanıza takılan bir durum değil merak etmeyin
Sule2-kezAnne Bence siz kendiniz yapmayın , doktor nasıl uygun görürse öyle yapılıyor, 21.00 da sezeryan oldum sabah lavman yapılmıştı bana, rahatlayayım diye ,doğumunuz nasıl gerçekleşecek birtek allah biliyor, doktor a danışmadan hiçbirsey yapmayın
Eliff19 SutlacimiYedimmiBen görümcem de yeni doğum yaptı o da yapmış hepsini Allah ne verdiyse 😂 lavman istemiş aslında ama 7 cm açıklıkla hasteneye gidince direk doğuma aldılar onu. O yüzden onda duyduktan sonra da çok çekiniyorum
2kedi2bebek Eliff19 normal doğum yaptım, lavman yapılmadı yapmak isteselerdi de kabul etmez başka hastanede yapardım. Arkadaşım son dakika bu yüzden hastane değiştirdi üstelik özel hastaneydi yapmak isteyen de. Normal doğum sürecinde kaçırmak doğru şekilde ıkındığını gösteriyor zaten olabilir de olmayabilir de çok normal. yurtdışında yasak zaten teklif bile edemezler. ben kaçırmadım mesela
2kedi2bebek Eliff19 bağırsak florasını bozan birsey ve tıkanıklık vs yoksa, yani tıbbi müdahale gerekmiyorsa yapılmasının ne anlamı var? Tamamen kendi rahatları için yapıyorlar, ve bu haksızlık bence. 2. için kısmetse yurtdışında doğum yapmayı düşünüyorum ve bununla ilgili bir çok şey okuyorum, normal doğum bilgilendirme yazılarında bile bunu belirtiyorlar; çok doğal ve doğru şekilde ittiğinizi gösteriyor, utanmayın diye..