senayrtlk Kızlar merhaba 22 haftalık gebeyim ve doktorum rahim kısalması olduğunu söyledi sağ kasığımda geçmeyen bir ağrı var. Erken doğum riski olduğunu söylediler bu durumu yaşayan var mı, neler yaptınız, nelere dikkat ettiniz? 🥺
Sibelalparslanasel senayrtlk Normalde rahim kısalması olunca hemen serklaj yapıyorlar Benim ki öyle oldu ilki erken doğum oldu kaybettim ikinci de 13 hafta olunca serklaj yaptım şuan 25+1 günlük oldu Tekrar doktora git istersen rahim kısalması erken doğuma sebep olur serklaj yapılır başka bir yöntemi yok çünkü mutlaka git ama dikkat et kendine
Elf55 senayrtlk 19. Haftadan beri kısalmam var çok ağrım vardı. Şuan 35. Haftadayım çok şükür. 2 ay Yattim ilac kullandım ağrılarım geçti. Dikkat et dinlen güzelce hiçbir sorun olmaz insallah
senayrtlk Ağrılar belki bebeğin büyümesiyle alakalıdır ama bana rahminde kısalma var dediler bu korkutuyor 🥺
Sevcan_yilmaz senayrtlk senayrtlk senayrtlk merhaba acaba kaç haftada doğum yaptınız rahim kisilmasinda bir sıkıntı yaşadınız mı erken doğum gibi felan
Mustafaalpinannesi Aynı hafta da yaşadım rahim kısalması incelmesi erken doğum tehlikesi hepsi vardı muayene sonucunda serklaj oldum yani dikiş atıldı. Şuan sadece yatıyorum hiçbirşey yapmıyorum wc ve yemek yemek dışında çok şükür şuan sağlıklı ilerliyoruz inşallah sizinde iyiye gider herşey
Ecece2013 Rahim kisalmasi varsa haftaniz ileri degilse kese sarkma yapmamissa zerklaj atilir ama sen onlem amacli belinin altina yastik koyup dinlen ve hic kalkmadan yat wc dışında
Mustafaalpinannesi Bereeeeen3 ilk 28 ölçüldü yat dinlen dendi progestan ve iğne oldum ama ağrım artınca gittim 18 e düşmüş hemen yatış verdiler
senayrtlk Sibelalparslanasel Bana proluton iğne verdi doktorum 4 tane haftada bir yapacaklar sonra kontrole gel dedi bol bol dinleniyorum inşallah iğneler işe yarar serklaj gibi bir şey demediler erken teşhis diye düşünüyorum 5 nisanda kontrolüm var
SimayeceninAnnesi Kızlar bende 16 haftalık gebeyım son yarım saattir kasık ve aşşası genital bölgemde bır agrı var yanıbişiler batıyo gıbı sancı cekıyorum uzanınca geçiyor ayaga kalktım mı bıcak saplanıyo yaşayan varmı
Sibelalparslanasel senayrtlk Ağır bir iğne ama faydası var bende şuan kullanıyorum bol bol dinlen otururken kalkarken dikkat et ağır birşey asla kaldırma İnşAllah sağ Salim bebeğini kucağına alırsın Allah yeğenimizi korusun😌❤️
Mustafaalpinannesi senayrtlk inşallah yat dinlen güzelce ve ağrılarını takip et hiç bir iş yapma bişi olmaz Allahın izniyle
Elifacar1 Sizi korkutmak istemiyorum ama arkadaşım bu sebeple 27 haftalık normal doğum yaptı bebek iyi anne iyi şükür bebeğin kilosunun haftasına göre önde olması avantajı ile 2 ay kuveste kalıp vericekler annesine doktorunuz erken fark ettiyse çok şanslısınız ne derse uygulayın
senayrtlk Sibelalparslanasel Çok dikkat ediyorum gün boyu yatıyorum zaten, ağır bir işle uğraşmıyorum eşim sağolsun ev işlerinde yardım ediyor. Amiiin çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için Rabbim tüm annelere bebeklerini sağ Salim kucaklarına almayı nasip etsin inşallah 😇🥳