Mavidunyamm öncelikle sizin kadar sert konuşmayacağım. Varsa bir durum Allah size sabır, ailenize şifa versin. Evet bu da olabilir. Yüzde yüz sonuç veren bir test değil. Tüm bunları benimki temiz çıktı rahatlığı ile yazmıyorum..hamilelik öyle bir süreç ki o içten hissedilen tedirginlik ne testi yaparsan yap kucağına alana, onun sağlıklı olduğunu kendin tecrübe edene kadar geçmeyecektir belki de. Ancak burada da yüzde hesabı yapmaktan başka bir şey gelmiyor elden. Bahsettiğiniz durumlar. Da olabilir ama ben şahsen böyle bir aonuc doğuracağını da bilerek yaptırdım testleri. Siz aminiyosentez yaptırdınız mi bilmiyorum ama, zaten ikili, üçlü ya da dörtlü hiçbiri yüzde yüz sonuç vermez. Problem varsa gerçekten vardır ya da problem yoksa gerçekten yoktur anlamına gelmez. Ama yüzde olarak doğru sonuç verme oranından bahsediyoruz. Hiçbir şeyden emin olmamak mi yüzde 87sinden ya da yüzde 99undan emin olmak mı? Hah o aradaki yüzde 1′de gelip beni bulmussa ona da ne diyebilirim ki? O kısımda ne testi de suclayamam. Çünkü test bana %100 sonuç vereceğim vaadi vermemişti hiçbir zaman. Eğer amniyosentez değilse. Amniyosentez yüzde yüz sonuç verir ama bu bilgi dışında istisna bir durum sizin karşınıza çıktıysa bilemem. Ben de doktor, profesör, doçent değilim. Testkeri ben uygulamiyorum, sonucuna da ben bakmıyorum. Araştıran, bilime güvenen, kar zarar hesaplaması yapan bir anne adayıyım. Benim düşüncem bu. Siz testlerin yanlış çıkma ihtimali üzerinde durmussunuz ben de doğru çıkma ihtimali üzerinde Durmuşum. 6 yıllık fakülte bitirmiş üzerine ihtisas yapmış, uzamanlik almış, bircok doğum yaptırmış birçok gebe takibi yapmış doktorlara güvenmeyi tercih ediyorum. Ama soylenen testlerin hepsini, ihtimalini, neyse karşılaşıp karsilaşmayacagimi düşünüyorum, araştırıyorum. Tamam temiz çıktı, içim rahat deyip kenara cekilmiyorum. Doktor da zaten iyi bir doktorsa sana detaylı detaylı anlatiyor her şeyi. Hepimizin amaci, isteği sağlıklı bebekler dünyaya getirmek. Yani sağlıklı demeyeyim mi kalıtsal bir rahatsızlığı olmayan bebekler. Siz de bunu isterseniz, ben de bunu isterim. Allah cümlemizin bebeklerini sağlıkla dünyaya getirmemize yardımcı olsun ne diyeyim.